1 jaar geleden gepost

Hamdi Harbaoui op jacht naar zijn honderdste doelpunt in de Jupiler Pro League

Scoren mag dan wel in zijn natuur zitten, het eerstvolgende doelpunt van Hamdi Harbaoui zal hem toch een apart gevoel geven wanneer de teller de kaap van honderd bereikt.

Hij speelde vorige zaterdag zijn tweehonderdste wedstrijd in de Jupiler Pro League. Op het kwarier opende de Tunesische spits van Essevee de score met een rake kopbal. Nummer 99. "Die honderdste mag er snel komen, ik hou van ronde cijfers", glundert Harbaoui. Uitgerekend tegen zijn ex-ploeg RSC Anderlecht kan de Gouden Stier van vorig seizoen zijn mijlpaal vieren. "Ik leg mezelf geen extra druk op om te scoren tegen Anderlecht. Wie de tegenstander ook mag zijn, ik geniet van elk doelpunt. Uiteraard wil ik zondag winnen en scoren, zoals dat elke wedstrijd het geval is."

Als Harbaoui zondag scoort, treedt hij toe tot het selecte groepje van actieve voetballers die de kaap van honderd doelpunten hebben bereikt. Tot dat groepje behoren Jérémy Perbet, Jelle Vossen en Mbaye Leye. "Twee spelers van Zulte Waregem dus, niet slecht hé. We hebben elk onze eigen stijl - ik ben meer de vechter, de knokker - maar we mogen ons alledrie "buteurs" noemen. Of dat belangrijk is voor mij? "Het is een mooie beloning voor het harde werk. Ik heb altijd honger om scoren, liefst zoveel mogelijk. Het stopt niet bij honderd."

Houdt een goalgetter nauwkeurig zijn doelpunten bij? "Wikipedia doet dat tegenwoordig voor mij, handig toch. Vroeger, toen ik bij Visé speelde noteerde ik zorgvuldig alle uitslagen én mijn doelpunten op een kalendertje. Niet elk doelpunt blijft me bij. Niet zozeer de meest spectaculaire, wel diegene die beslissend waren. Op één zet ik mijn winnende treffer voor Lokeren in de bekerfinale tegen KV Kortrijk."

Topschutter werd hij al twee keer in eerste klasse. Eén keer met Lokeren en vorig seizoen, in het shirt van Essevee. Als Harbaoui aan dit tempo blijft scoren - veertien stuks al dit seizoen - kan hij z'n titel verlengen. "Het zou mooi zijn, maar de weg is nog lang. Nog minstens zestien wedstrijden. En de concurrentie is niet mals - Samatta heeft er drie meer."

RSC Anderlecht - Essevee, zondag 10 februari om 18:00

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close