2 jaar geleden gepost

"Geweldige prestatie mochten we na zo'n seizoen Play-Offs halen"

Zondag is het zover, dan staat nog één missie op het programma. Om 18 uur trappen onze jongens de laatste reguliere wedstrijd van de competitie af tegen KAA Gent. Een ticket voor de Europe Play-Off, dat is de inzet waar Essevee nog volop voor meestrijdt.

Dit weekend wachten we met veel spanning af naar de confrontatie met Gent. Voordat we daarop verder ingaan, blikken we nog even kort terug op de wedstrijd van vorige week zaterdag tegen KV Mechelen. "Ik heb een duidelijke analyse gemaakt over de match tegen Mechelen en heb tegen de jongens gezegd dat ik ontevreden was", begint coach Dury.

"De jongens waren zeer gefocust op de training"

"Ik vond wel dat Mechelen goed en scherp voetbalde. Zij waren wakker vanaf minuut 1, wij niet. We hadden twee momenten, de twee doelpunten van Gianni Bruno, waardoor we weer in de wedstrijd kwamen. De snelle tegengoals die daarop volgden, gaven mij een teleurstellend gevoel."

Zondag komt KAA Gent over de vloer. Een directe concurrent voor een van de laatste tickets voor de Europe Play-Off. "Ik zag dat de jongens zeer gefocust waren op training. Het zal belangrijk zijn dat we zondag rustig blijven. In de loop van het seizoen hebben we dat ook gedaan. Als we dat nu zondag ook doen, kan ons dat alleen maar tot een goede prestatie leiden", verklaart onze trainer. "Gent is een sterke ploeg en had net zoals ons een slechte seizoensstart. Ik ben benieuwd wat het zondag zal geven."

"Ik zou het een geweldige prestatie vinden, mochten we na dit seizoen nog een plaats afdwingen in de Play-Offs"

Als onze jongens de wedstrijd tegen Gent winnen, zijn we zeker van onze plek in de top 8. "Ik zou het een geweldige prestatie vinden, mochten we na dit seizoen nog een plaats afdwingen in de Play-Offs. Indien we de Europe Play-Off halen, gaan we voluit voor dat laatste Europese ticket", besluit de coach.

Update

Dompé liep in de wedstrijd tegen KV Mechelen een blessure op aan de rechterenkel. Na onderzoek werd een scheurtje in de ligamenten van de rechterenkel vastgesteld. De flankaanvaller is ongeveer 5 tot 6 weken buiten strijd.

Damien Marcq is terug na zijn uitsluiting tegen Anderlecht.

Selectie

Doelmannen: Sammy Bossut, Louis Bostyn, Eike Bansen

Verdedigers: Olivier Deschacht, Ewoud Pletinckx, Laurens De Bock, Cameron Humphreys, Wout De Buyser, Cheik Thiam

Middenvelders: Omar Govea, Damien Marcq, Ibrahima Seck, Mathieu De Smet, Jannes Van Hecke

Aanvallers: Jelle Vossen, Tomáš Chorý, Gianni Bruno, Panos Armenakas, Antoine Colassin, Youssuf Sylla

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close