WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

Essevee sluit speeldag 26 af met een bezoek aan KRC Genk. Een verslag van het duel met de Limburgers lees je hier.

Een goed georganiseerd Essevee laat de bal vooral aan de thuisploeg in de openingsfase. Het is wachten tot minuut 12 vooraleer we een eerste kans mogen noteren. Paintsil zoekt Onuachu, maar Cools kan wegwerken voor de neus van de spits. Een minuut later knalt de spits de bal toch tegen de netten, maar een duwfout ging vooraf aan de openingstreffer. Het blijft 0-0. De Limburgers voeren de druk op. Een goeie aanval komt tot bij Hrosovsky, maar die trapt de bal in de handen van Bossut.

De kans van de Genkenaren is het signalen voor Essevee om het balbezit in handen te nemen. Na 25 minuten voetballen resulteert dat in de eerste kans voor Essevee. Dompé zet zich goed door en vindt Govea voor doel. De Mexicaan trapt hard, maar te veel Genkenaren versperren de weg naar doel. Twee minuten later is het opnieuw de thuisploeg met twee doelkansen, Onuachu kopt een hoekschop tegen de paal en trapt even later net voorlangs.

Genk blijft opzetten en net voorbij het halfuur resulteert dat in de openingstreffer van de avond. Oyen zet zich door op de flank en brengt de bal voor doel. Govea werkt de bal ongelukkig in eigen doel. De Limburgers blijven drukken, Thorstvedt kan aanval van dichtbij niet afronden.

Na de rust verdubbelt Genk meteen de voorsprong. Thorstvedt knalt van buiten de zestien de bal voorbij Bossut. Essevee zoekt naar een antwoord en kan voor het eerst in de tweede helft dreigen. De Bock met een goede voorzet, Gano knikt over doel.

Het voetbal vinden we de komende minuten vooral terug op het middenveld. Na een dubbele wissel is het toch nog eens Essevee die twee keer kan dreigen. De Neve vindt eerst Gano, die zijn hoofd er niet voldoende tegen krijgt. Even later is het De Neve zelf die zich doorzet, maar de bal naast het doel van Vandervoordt plaatst.

De jongens van De fauw en Simons blijven aandringen. Een mooie combinatie tussen Vigen en De Bock zorgt voor een schotkans voor die laatste, de Genkse verdedigers gooien zich in de weg. Tien minuten voor het einde zet Fadera zich uitstekend door en kan de bal opdrijven tot aan de zestien. Vandervoordt heeft een goede redding in huis en houdt Fadera van de aansluitingstreffer. Het geeft Essevee moet om te blijven drukken. Seck vindt Gano maar die knalt van dichtbij op een Limburgs been.

Essevee komt niet meer tot scoren, eindstand in de Cegeka Arena: 2-0.