4 jaar geleden gepost

Gelijkspel voor Dames A tegen KRC Genk

Na een weekje “kalenderrust” ontving onze A-ploeg de dames van KRC Genk B op de Kastanjelaan. De stevige tegenstander en de strakke wind zorgden ervoor dat het team van Angelo Gaytant niet verder geraakte dan een 1-1 gelijkspel.

De bezoekers begonnen sterk aan de partij en Essevee moest terugplooien en de organisatie op punt zetten. De openingsfase belooft nochtans spektakel want het spel gaat goed op en neer. Manon de Bart krijgt een verre bal van Summer Rogiers niet onder controle en op een snelle counter ziet doelvrouw Jana Van Den Berghe de bal over de dwarsligger zoeven. Op het kwartier dan zag Anne Lore Scherrens haar vrije trap gekeerd worden door de bezoekende goalie maar even later is het wel prijs. Manon de Bart en Naomi De Wolf zetten een knappe actie op waarna De Wolf de bal over de verdediging dropt. Machteld Vandenbroucke kan doorgaan en met een mooie lob verschalkt ze de uitgekomen Genkse doelvrouw. Essevee kan de voorsprong niet vasthouden tot de rust want enkele minuten voor de koffie kan Esther Knevels aanleggen en haar bal gaat, gedragen door de wind, onder de lat binnen.

Essevee start aan de tweede helft met de wind in de rug. Het levert opnieuw een mooi kijkstuk op maar beide ploegen komen niet tot scoren. Kapitein Julie Devos komt dicht bij de 2-1 maar haar vrije trap belandt op de kruising. Essevee heeft nog de beste kansen maar verzuimt af te werken en het blijft opletten voor de counters van de bezoeksters. Vlak voor tijd kreeg Lea Vandevelde nog een opgelegde kans om de winnende treffer vast te leggen maar zij vindt de Genkse doelvrouw op haar weg.

Een boeiende partij, twee ploegen die er ondanks de strakke wind vol voor gingen. Een gelijkspel was voor een neutrale toeschouwer correct, maar Essevee had toch meer uitgesproken kansen en benutte die niet waardoor de 1-1 op het bord bleef staan. Komend weekend trekken we naar Luik voor de altijd moeilijke partij tegen Standard B.

Doelpunten:
22' Machteld Vandenbroucke (1-0)
38' Esther Knevels (1-1)

DEEL DIT ARTIKEL:

Close