1 jaar geleden gepost

Geert Van Assche wordt de nieuwe community-coördinator bij Essevee

De 55-jarige welzijnsmedewerker bij Stad Waregem en fervent supporter van Essevee wordt nu ook Community-coördinator bij de club.

Al 50 jaar is Geert Van Assche niet weg te denken uit de tribunes van het Regenboogstadion. Hij was ook 25 jaar jeugdtrainer en is de laatste 5 jaar actief als scheidsrechter in het jeugdvoetbal. “De voetbalmicrobe heeft me nog nooit kunnen loslaten” klinkt het bij Geert Van Assche. De komende jaren zal Geert naast supporter ook als community-coördinator deel uitmaken van Team Essevee.

De communitywerking van SV Zulte Waregem neemt nu al enkele jaren de handdoek op en gebruikt haar impact om mensen samen te brengen. Voetbal is meer dan louter sport. Voetbal is geëvolueerd tot een sociaal bindmiddel dat mensen in contact brengt met elkaar en een grote impact heeft op de huidige maatschappij.

Geert Van Assche blijft zijn job als stafmedewerker welzijnshuis bij Stad Waregem uitvoeren. Hij is vooral betrokken bij de projectmatige werking naar verschillende doelgroepen en sectoren toe zoals personen met een handicap, senioren, kansarmen,… Bij een aantal projecten was en is er een intensieve samenwerking met SV Zulte Waregem. Denk maar aan de niet-roken-campagnes, het wandelvoetbalproject Essevee Old Stars, het sociaal-voetbalproject Essevee Younited, Essevee on Wheels,  In de overige tijd zal Geert werken aan deze verschillende lopende Essevee projecten en de huidige werking verder structureren en uitbouwen.

“Na 50 jaar langs de zijlijn ben ik vereerd om me ook effectief op het veld te ‘bewijzen’ voor SV Zulte Waregem, weliswaar niet op de groene mat, maar op sociaal-maatschappelijk terrein. Grensverleggend…” vertelt Geert Van Assche

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close