2 jaar geleden gepost

Galamatch tegen FC Utrecht eindigt op gelijkspel

Op een zonnige zaterdagmiddag ontvingen we FC Utrecht in de Elindus Arena. Meer dan 2000 fans woonden de galamatch bij en zagen een goed voetballend Essevee dat klaar lijkt voor de start van de competitie.

Beide ploegen beginnen afwachtend aan de wedstrijd. Het is wachten tot minuut 10 voordat we de eerste noemenswaardige kans mogen noteren. Dompé dribbelt zich goed vrij maar zijn schot verdwijnt enkele meters naast het Nederlandse doel.

De motor van onze flankaanvaller begint op volle toeren te draaien. Vijf minuten na de eerste kans duikt Dompé opnieuw op aan de rand van de zestien. Met een goede kap maakt hij ruimte om zijn schot te lanceren, dat gaat maar net naast.

Utrecht, dat nog niet verloor in deze voorbereiding, heeft het lastig om doelman Bossut echt te bedreigen. Na een halfuur voetballen is het zelf opnieuw Essevee dat zorgt voor dreiging. Na mistasten in de Nederlandse verdeding kan Dompé net niet profiteren, zijn schot gaat over. 

Net voor we gaan rusten in deze galamatch probeert Essevee nog één keer de score te openen. Ciranni vindt Vigen in de zestien, de Deen trapt van dichtbij over. 

Na de rust komt Essevee opnieuw het sterkst uit de kleedkamer. Een hoekschop van Govea komt bij Hubert terecht, zijn kopbal eindigt op de vuisten van doelman Paes. Ook Sissako kan de score niet openen in de rebound. Voor het overige wordt de tweede helft vooral gekleurd door wissels bij Essevee. Utrecht kan voor een eerste keer echt dreigen in de 80ste minuut maar de partij eindigt op 0-0.

Volgende wedstrijd: OH Leuven - Essevee | 24 juli 16.45uur

DEEL DIT ARTIKEL:

Close