4 jaar geleden gepost

G-voetbal: Special Devils kleuren rood en groen

Al bijna dan 10 jaar kunnen voetballers met een beperking terecht bij het G-voetbalteam van Essevee. Binnenkort kunnen onze oudste spelers meedingen voor een plaatsje bij de Special Devils, de nationale G-voetbalploeg. Essevee is bovendien hofleverancier voor de staf van de Special Devils met maar liefst drie leden.

G-voetbal en Special Devils

De Special Devils worden opgedeeld in vier niveaus, gebaseerd op het niveau van begeleiding dat nodig is voor de spelers. An Blauwblomme wordt T1 bij de G-ploeg niveau 4, Yarne Fiers gaat bij diezelfde ploeg aan de slag als begeleider en Tibo Fourneau wordt T2 bij de G-ploeg niveau 2.

Bij Essevee zijn met de Kids en de Teens twee jeugdploegen actief in het G-voetbal. Daarnaast is er een seniorploeg niveau 3 voor spelers vanaf 16 jaar.

“Mooie bekroning én motivatie”

Al sinds de opstart van het G-voetbal bij Essevee is An Blauwblomme betrokken bij het G-voetbal bij Team Essevee. Na bijna 10 jaar inzet is het een mooie bekroning en motivatie: “Met de ploeg niveau 4 krijgen we de zwaarste uitdaging voorgeschoteld. De spelers hebben vaak een laag ontwikkelingsniveau  en hebben zeer veel begeleiding nodig. We blijven de nieuwe uitdaging bij de Special Devils natuurlijk wel combineren met ons engagement bij SV Zulte Waregem.”

“Binnenkort start de selectieprocedure voor spelers voor de Special Devils. Het zou leuk zijn mochten enkele spelers van Essevee het tot international schoppen”, klinkt An Blauwblomme trots.

Joric Vandendriessche ziet in de promotie dan weer een mooie bekroning van het dagelijkse harde werk: “An is een echte teamspeelster die zelf voetbalde bij SV Zulte Waregem en zich al sinds 2011 engageert voor het G-voetbal bij Team Essevee. Ook voor Tibo en Yarne is het een terechte pluim voor hun dagelijkse inzet."

Tope Es Alles Meuglijk!

G-voetbal is enkel mogelijk dankzij de steun van al onze partners en de helpende handen van de vele vrijwilligers. Wil jij ook je steentje bijdragen als begeleider van onze G-ploeg? Neem dan contact op via community@essevee.be!

We richten een speciaal woord van dank aan Veliche Gourmet, de community partner van de Essevee Academie. Geniet hier nog eens na van de G-dag van vorig seizoen toen de chocolatier onze spelers een onvergetelijke dag bezorgde met een workshop chocolade.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close