4 jaar geleden gepost

Experimenteel Essevee trapte het seizoen af in Petegem: 1-0

DOELPUNTEN

25' Vanborm A. 1-0

WISSELS

GELE KAARTEN

61' Pletinckx

RODE KAARTEN

Essevee trapte het nieuwe seizoen af op de biljart van Sparta Petegem. Ondanks een resem kansen ging de thuisploeg met de overwinning lopen. "We moeten door het resultaat heen kunnen kijken", stelt Francky Dury gerust.

TEAM

KFC Sparta Petegem

Vandenbossche

Verheuge

De Wulf

Denoulet

Vanborm R.

Joye

Weytens

Willemyns

Blancke

De Coninck

Vanborm A.

Essevee

Essevee

Bansen (46' Bostyn)

Walsh (46' De fauw)

Humphreys (46' Pletinckx)

Thiem (46' Marcq)

Kainourgios (46' Van Hecke)

Seck (46' Tardieu)

Reichert (46' Kassimi)

Bjordal (46' Brants)

De Pauw (46' Soisalo)

Nissilä (46' De Smet)

Oberlin (46' Harbaoui)

Dimitri Oberlin en Cameron Humphreys maakten onder een loden zon hun eerste minuten in het roodgroene shirt. Daarnaast verscheen ook de 19-jarige tester Nikolaos Kainourgios aan de aftrap. Zij konden niet voorkomen dat de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. Thuisspeler Anton Vanborm tekende met een (heerlijk) vluchtschot voor de enige treffer van de avond. Eike Bansen was kansloos op de inzet van de vleugelspeler, vlak voor de drankpauze. Aan de overzijde dreigde Essevee via Urho Nissilä en Henrik Bjordal. Die laatste had een knappe actie en dito assist in huis. Oberlin zag zijn eerste doelpunt voor Essevee helaas in mist opgaan door buitenspel.

Cameron Humphreys voor het eerst in actie in het shirt van Essevee

Na de pauze betraden elf nieuwe spelers het veld voor Essevee. Onder hen ook drie spelers uit de Essevee Academie: Jannes Van HeckeBenjamin Brants en Ayman Kassimi. Het drietal ging mee in de flow en het hele team duwde de thuisploeg tegen het eigen doel. Ondanks een resem kansen bleef de thuisdoelman pal staan. Onder andere Hamdi Harbaoui, Mikael Soisalo en Florian Tardieu zagen hun inzet van dichtbij gekeerd.

Soisalo oog-in-oog met de goalie van Sparta Petegem

Reactie van Francky Dury: “We zijn zonder blessures uit deze oefenwedstrijd gekomen en hebben ritme opgedaan. Door het resultaat moet je heen kijken, we creëerden een pak kansen maar scoorden niet."

Zaterdag trekt Team Essevee opnieuw naar Petegem voor een oefenwedstrijd tegen OH Leuven. We trappen af om 18.00 uur. Alle informatie over onze oefencampagne vind je hier.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close