6 maanden geleden gepost

Excelsior Rotterdam wint nipt van Essevee

Bijna twee duizend fans zakten af naar de Elindus Arena voor de eerste afspraak van het seizoen in onze thuishaven. Onze Boeren namen het op tegen Excelsior Rotterdam, je vindt een uitgebreid verslag hieronder

Beide ploegen starten afwachtend  waardoor we weinig tot geen doelkansen moeten noteren in het openingskwartier. De donkere wolken pakken zich bijeen boven Waregem, hoog tijd om de stadionlichten in te schakelen. Voor Brüls het teken om zijn schot te demonstreren. Hij pakt uit met een snoeiharde volley op een voorzet van Ciranni. Zijn bal verdwijnt een metertje naast het Nederlandse doel. Pas na iets meer dan 20 minuten voetballen voelt Bostyn voor het eerst het leer in zijn handen. Een schot van ver pakt de doelman makkelijk klem. 

Het balbezit is in het eerste halfuur goed verdeeld, de kansen zijn vooral voor Essevee. Brüls brengt de bal hard voor doel. Vossen en El Boutaibe komen centimeters te kort om de bal binnen te duwen. Het laatste kwartier van de eerste helft konden we de laptop even goed gesloten houden, er gebeurde nog bitter weinig.

Bij de start van de tweede helft maakt Traoré zijn eerste minuten in het shirt van Essevee. De winger valt meteen op met een knappe actie op rechts. Zijn voorzet vindt net geen ploeggenoot voor doel. Na een sterk begin van Essevee in de tweede helft nemen de bezoekers opnieuw het heft in handen. Via twee afstandsschoten dreigen ze van ver, Bostyn houdt zijn netten schoon. Het gaat op en neer, dus noteren we opnieuw een nieuwe kans voor Essevee. Brüls vindt het hoofd van Diop, zijn kopbal gaat net naast. Daarna mag Vormer het proberen met het hoofd. Hij krijgt niet genoeg kracht op zijn kopbal. Nieuwkomer Traoré valt meteen op met zijn invalbeurt. Hij passeert 3 Nederlandse verdedigers op snelheid, maar vergeet een ploegmaat voor doel te zoeken. Zijn schot verdwijnt in het zijnet. 

De klok slaat 70 minuten wanneer Rotterdam nog eens zijn neus aan het venster steekt. Uddenas komt voor Bostyn, zijn stifter ketst af op de lat. Het is lang windstil in de Elindus Arena. In het slot van de partij zorgt Naujoks voor de voorsprong. Hij knalt van ver onhoudbaar voorbije Bostyn, 0-1. In de laatste minuut van de partij trekt Traoré nog eens zijn motor op gang, de Ivoriaan wordt foutief neergehaald waardoor Ciranni vanop zo’n 20 meter de bal mag klaarleggen. Zijn vrije trap wordt nog knap gered door de Nederlandse doelman waardoor de wedstrijd tegen de ploeg uit de Eredivisie eindigt op 0-1.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close