4 jaar geleden gepost

Excel Moeskroen - Essevee: voorbeschouwing en selectie

Drie dagen na de kwalificatie voor de 1/8ste finales van de Croky Cup wacht de volgende opdracht al voor Team Essevee. Speeldag 9 in de Jupiler Pro League brengt SV Zulte Waregem naar Le Canonnier voor het duel tegen Excel Moeskroen.

Ticketinfo Moeskroen - Essevee

De Henegouwers zijn uitstekend aan het seizoen begonnen. Les Hurlus staan na acht speeldagen met vijftien punten op een knappe vierde stek in het klassement. Essevee volgt op drie punten.

Ongeslagen in eigen huis

Een verplaatsing naar Le Canonnier blijkt dit seizoen een aartsmoeilijke opdracht te zijn. Enkel RSC Anderlecht wist er een puntje te sprokkelen (0-0). Gent (2-1), Eupen (2-0) en Kortrijk (2-0) werden puntenloos wandelen gestuurd.

Sterk collectief

Trainer Bernd Hollerbach slaagt er momenteel in wekelijks een stevig collectief de wei in te sturen. Enkel Standard (4-1) slaagde erin - voor eigen publiek - de stevige defensie te ontmantelen met De Medina en Pietrzak als steunpilaren. Ook Hocko, Boya en Allagui staan steevast in de basiself van coach Hollerbach.

Bruno Godeau en Fabrice Olinga - respectievelijk goed voor zes en zeven basisplaatsen - zijn de mannen met een verleden bij Essevee.

Moeskroen bekert verder

Ook Moeskoen stoot door in de Croky Cup. Het won afgelopen woensdag op het veld van Dessel (eerste amateur) met het kleinste verschil. Fabrice Olinga zette na twaalf minuten de 0-1 eindstand op het scorebord. RSC Anderlecht is de tegenstander in de volgende ronde.

Doelpuntenmakers

Zeven verschillende spelers zorgden voor elf doelpunten. Osabutey, Allagui en Garcia hebben er elk twee achter hun naam staan.

De tien doelpunten van Essevee werden gescoord door zes verschillende spelers. Saido Berahino is met drie doelpunten nog steeds onze beste schutter. Davy De fauw en Cyle Larin vonden ook elk al tweemaal de weg naar doel.

Onderlinge duels

De laatste overwinning op het veld van Moeskroen (reguliere competitie) dateert van 10 september 2016. Essevee haalde toen uit zwaar uit en won met 1-5. Vorig seizoen kwamen beide teams niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Laatste vijf uitwedstrijden vs. Moeskroen (reguliere competitie)

2018/2019
RE Moeskroen - Essevee 0:0 (G)

2017/2018
RE Moeskroen - Essevee 2:1 (V)

2016/2017
RE Moeskroen - Essevee 1:5 (W)

2015/2016
RE Moeskroen - Essevee 2:2 (G)

2014/2015
RE Moeskroen - Essevee 0:1 (W)

Wedstrijdselectie

Luka Zarandia bleef afgelopen woensdag uit voorzorg langs de kant maar is wedstrijdfit voor de wedstrijd van zaterdag.

Doelmannen: Bossut, Bostyn, Bansen
Verdedigers: De fauw, Mensah, Walsh, Pletinckx, Kainourgios, Deschacht
Middenvelders: Sissako, Zarandia, Govea, Bjørdal, Seck, Van Hecke
Aanvallers: Larin, Bruno, Oberlin, De Smet, Berahino

Geblesseerd: Bürki (adductor), Humphreys (knie)

Wedstrijdleiding

Referee: Christof Dierick
Ass. referee: Kristof Mees, Kevin Dhondt
4th official: Kevin Debeuckelaere
VAR: Jonathan Lardot

DEEL DIT ARTIKEL:

Close