3 jaar geleden gepost

Ewoud Pletinckx wordt de nieuwe kapitein bij Essevee

Negentien jaar, 42 wedstrijden op het hoogste niveau en vanaf volgend seizoen kapitein bij SV Zulte Waregem. Ewoud Pletinckx, hét boegbeeld van de Essevee Academie, draagt binnenkort de aanvoerdersband bij Essevee.

19 Januari 2019, Royal Antwerp komt op speeldag 22 op bezoek in het Regenboogstadion. Bij de opstelling van Essevee is er één opvallende naam. De 18-jarige Ewoud Pletinckx mag zijn debuut maken bij de A-kern. Anderhalf jaar later loert de start van het nieuwe seizoen om de hoek en wordt diezelfde Ewoud Pletinckx uitgeroepen tot de nieuwe kapitein van Essevee

“Het feit dat de ploeg mij aanduidt als kapitein is een heel grote eer” klinkt het bij Ewoud Pletinckx. “Het is opnieuw een mooie stap in mijn ontwikkeling. Ik hoop dat ik nu nog verder stappen kan zetten en hier misschien wel kan uitgroeien tot één van de boegbeelden van Essevee.”

“Ewoud is, niettegenstaande zijn jonge leeftijd, een jongen met persoonlijkheid en leiderschap. Hij is een winnaar, een harde werker en een jongen waar je organisatorisch en structureel mee aan de slag kan.” vertelt coach Francky Dury. “Het is belangrijk om Ewoud deze kans te geven aangezien Essevee staat voor grensverleggend ontwikkelen. Na anderhalf seizoen in de A-ploeg betekent dit een volgende belangrijke stap in zijn ontwikkeling.”

Onze kersverse kapitein maakte meteen ook tijd voor een babbel met Essevee TV.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close