2 jaar geleden gepost

Ewoud Pletinckx gastspreker op infosessie YES-project

Op dinsdag 29 januari 2019 maakten de Elite U12 van Essevee kennis met het Young Essevee Schoolproject (YES) van de Essevee Academie en SO Groenhove. Ewoud Pletinckx, die deze maand debuteerde voor Team Essevee, kwam als gastspreker de volgende generatie toespreken.

YES, Young Essevee Schoolproject

De Essevee Academie streeft naar een optimale combinatie van school en voetbal. "Het YES-project is een unieke samenwerking met SO Groenhove", start sportief coördinator Joric Vandendriessche. "De Elite U12 maakte deze week kennis met het project aangezien zij voor een belangrijke keuze staan richting hun eerste jaar secundair onderwijs. Het YES-project geeft spelers de kans om topsport én school in de best mogelijke omstandigheden te combineren. Spelers vanaf de Elite U13 werken drie extra trainingen per week af en wij kunnen hen van veel dichter opvolgen en begeleiden in hun studies."

Daarnaast zijn er nog voordelen aan de samenwerking met SO Groenhove: "De school ligt vlak naast onze oefenvelden. Onze jongens verliezen geen tijd aan transport en krijgen zo extra ruimte voor zelfstudie."

"Als club zijn wij sterk overtuigd van de meerwaarde van dit project, zowel op sportief als academisch vlak. We hopen dan ook dat het merendeel van onze spelers volgend jaar opnieuw de stap richting SO Groenhove zet."

In totaal woonden een 25-tal spelers samen met hun ouders de info-avond bij. Terwijl de ouders meer info kregen over de werking van het voetbalproject binnen de school, volgden de spelers een introductieles.

"Toonbeeld voor Essevee Academie"

Ewoud Pletinckx kwam de avond afsluiten. Hij doorliep zelf gedurende vier schooljaren het YES-project en vertelde over zijn ervaringen tijdens deze periode.

"Ewoud volgt nu de opleiding Rechten en bewees deze maand dat hij het ideale toonbeeld is voor de Essevee Academie", vertelt Joric Vandendriessche. "Winnaars als mens, student én topsporter is ons motto. En bij Ewoud past het plaatje volledig. YES, we can!"

DEEL DIT ARTIKEL:

Close