3 jaar geleden gepost

Essevee Women verliest thuis oefenpot van reeksgenoot Leuven.

DOELPUNTEN

3' Hannah Eurlings 0-1

37' Tine Schryvers 0-2

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

Door de interlandbreak van de Red Flames ligt de Super League 2 weken stil. Goed voor een oefenmatch tegen reeksgenoot in de SL, OH Leuven.

Onze concurrent Leuven startte sterk. Nog maar in de 3de minuut kon Jill Janssens de flank afdweilen en afleggen voor Hannah Eurlings, dewelke niet twijfelde. 0-1 en Essevee mocht al achtervolgen. Nog voor het kwartier was de gevaarlijke en pijlsnelle Jill Janssens alweer gevaarlijk. Doelvrouw Ianthe Meersschaert kon redding brengen en in 2de instantie kon Noa Delhaye afblokken.

Tussendoor verloor Zulte Waregem al 2 pionnen en moesten er noodgedwongen wissels volgen. Terwijl er bij Essevee geen enkele grote kans te noteren viel, was er bezoeker Luna Vanzeir die een uitstekende kans kreeg op de 0-2. Toch kwam de 0-2 er nog voor de rust via de voet van Tine Schryvers.

Bij aanvang van de tweede helft zette Zulte Waregem nog eens 2 nieuwe pionnen in. Al vlug kwamen er kansen via Ulrike De Frère en vanop afstand via Sheryl Merchiers. Een snelle vrije trap bracht Anne-Lore Scherrens in stelling langs de flank, maar haar gevaarlijke voorzet kon geen ploegmaat bereiken. In de tweede helft was Leuven slechts eenmaal gevaarlijk, maar de deklat stond in de weg. In het slotkwartier waren er nog schoten op doel van Amber De Priester en Ulrike De Frère voor Zulte Waregem, maar deze kenden geen succes.

De beste kans kwam er nog vanop de stip voor Essevee. Anne-Lore Scherrens werd foutief afgestopt in de 16, maar Summer Rogiers trof de kruising vanop de 11 meter. Zo bleef het 0 – 2 in de vriendenwedstrijd. Dit weekend heeft het team een weekend vrij om dan de week erop in de 1/16de finale beker van België Genk B thuis te bekampen. 

DEEL DIT ARTIKEL:

Close