3 jaar geleden gepost

Essevee Women start 2021 met verlies tegen hekkensluiter Charleroi

DOELPUNTEN

55' Inès Dhaou 0-1

76' Ylenia-Ann Carabott 0-2

85' Geena-Lisa Buyle 1-2

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

Na de winterstop stond dit weekend opnieuw de SL op het programma. Essevee nam het in deze uitgestelde speeldag op tegen Charleroi. Makkelijk zou het niet worden want Zulte Waregem miste enkele pionnen in de selectie.

Essevee nam meteen de match in handen en had een mooi percentage balbezit. Charleroi liet dat ook volledig toe want ze trokken een dubbele muur op. De enige te noteren kans was er na een vrije trap van Romy Camps. Verder kwamen beide ploegen in een ijskoude en kletsnatte eerste helft niet. 0 – 0 aan de rust

Hetzelfde spelbeeld herhaalde zich in de tweede helft waarbij Charleroi opnieuw de bal liet aan Zulte Waregem. Essevee was onmondig om het spel van de tegenstander te ontwrichten en bij één van de tegenaanvallen was er een overtreding in de zestien van Romy Camps. De ref wees onmiddellijk naar de stip en Charleroi stond 0-1 voor via Inès Dhaou met nog een groot half uur te spelen.

Coach Angelo Gaytant reageerde met enkele wissels, maar het spelbeeld veranderde niet. Essevee breide voor de goal van Charleroi maar een finale pas of afwerking ontbrak. Op een nieuwe counter ging doelvrouw Ianthe Meersschaert in de fout en Ylenia-Ann Carabott kon de 0-2 binnentikken. In het slot van de wedstrijd kon Geena-Lisa Buyle na een prima individuele actie en afwerking nog tekenen voor de aansluitingstreffer. 1-2.

Met nog enkele minuten op het scorebord speelde Zulte Waregem alles op alles en Anne-Lore Scherrens scheerde nog de deklat. Een zure 1-2 eindstand en de eerste driepunter voor Charleroi. 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close