3 jaar geleden gepost

Essevee Women SL en LOSC houden elkaar in evenwicht

DOELPUNTEN

4' Esther Buabadi 1-0

6' Maïté Boucly 1-1

7' Esther Boabadi 2-1

28' Noémie Mouchon 2-2

74' Anne-Lore Scherrens 3-2

91' Salome Elisor 3-3

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

Met de komst van LOSC Lille in de laatste oefenmatch van onze Essevee women stond er nog een mooie galamatch op het programma. Wegens de gekende reden werd er uitgeweken naar de oefenterreinen in Waregem.

Onze womens moesten zich echter niet aanpassen aan het gewone gras en net zoals vorige week was er de vroege voorsprong. Een kopbal van Amber De Priester lanceerde Esther Buabadi en zij twijfelde niet, goed voor de 1 – 0. Nauwelijks één minuut later kon Maïté Boucly de 1 – 1 heerlijk binnentrappen.

Toch claimde Zulte Waregem een voorspong en een doorsteekpas van Anne-Lore Scherrens zorgde ervoor dat opnieuw Esther Buabadi gelanceerd werd. Opnieuw twijfelde ze niet en zorgde zij voor een voorsprong, 2 - 1. We zagen een intense eerste helft van beide ploegen met veel middenveldspel. Net voor het half uur kon een potige Noémie Mouchon er 2 – 2 van maken. Voor de rust was er nog een mooie kans op de 3 – 2. Liesa Capiau kon Anne-Lore Scherrens diepsturen maar haar schot werd afgeblokt. 

De eerste kans in de tweede helft was er opnieuw eentje voor Anne-Lore Scherrens, maar haar schot was te zwak.  Op het uur was er een uitstekende redding nodig van Ianthe Meerschaut en in de herneming besloot Lille over. De tweede periode werd meer bitsiger, er volgden harde en onzachte duels tot zelfs over het randje. Na één van de vele fouten volgde er een vrije trap op de rand van de 16. Anne-Lore Scherrens zette zich achter de bal en schilderde hem in de winkelhaak, goed voor de 3 – 2.

De powerplay ging verder en net toen iedereen dacht dat de buit binnen was, kon Salome Elisor nog in de toegevoegde tijd de 3 – 3 optekenen. Volgende week vrijdag start het echte werk met een bezoek aan Woluwe op de eerste speeldag van de Super League.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close