3 jaar geleden gepost

Essevee Women met zware cijfers onderuit tegen landskampioen Anderlecht

DOELPUNTEN

17' Tine De Caigny 0-1

48' Tine De Caigny 0-2

52' Tessa Wullaert 0-3

63' Tessa Wullaert 0-4

68' Tessa Wullaert 0-5

81' Diki Sakina Ouzraoui 0-6

82' Tine De Caigny 0-7

85' Tessa Wullaert 0-8

86' Diki Sakina Ouzraoui 0-9

0-10' Tessa Wullaert 0-10

90'' Tessa Wullaert 0-11

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

Voor de eerste thuiswedstrijd van onze Essevee Women kwam het grote en tevens regerende landskampioen Anderlecht op bezoek. In het uitverkocht Gemeentelijk Voetbalstadion mochten de toeschouwers ook Tessa Wullaert aanschouwen met haar terugkeer naar de plek waar het voor haar allemaal begon.

Essevee was aanvankelijk de evenknie van Anderlecht en lokte hen keer op keer buitenspel. Er volgden geen grote kansen in het openingskwartier. In de 17de minuut was de eerste kans meteen raak. Tine De Caigny kon alleen op het doel afgaan en faalde niet. Al was er veel protest zowel op de bank van Essevee als op de tribune wegens buitenspel van Tine De Caigny.

De reactie volgde nog geen minuut later met een poging van Laura Vervacke. Net over het halfuur was er een mooie lob van Tessa Wullaert, maar Ianthe Meersschaert kon makkelijk vangen. Opnieuw was er een snelle reactie van Zulte Waregem. De actie en voorzet van Esther Buabadi bereikte Laura Vervacke, maar Anderlecht had geen moeilijkheden met de afwerking. De klok toonde al de derde minuut in de blessurehelft van de eerste helft toen Tine De Caigny ongedekt kon inkoppen. 0 – 2 aan de rust.

Essevee moest iets proberen bij het begin van de tweede helft en voerde twee wissels in. Bij een snelle vrije trap werd Tessa Wullaert gelanceerd en alleen voor Ianthe Meersschaert maakte zij haar eerste van de competitie. 0 - 3. Net over het uur kon RSCA opnieuw Tessa Wullaert lanceren en alleen voor het doel maakte zij er 0 - 4 van. Tessa Wullaert maakte dan snel haar hattrick vol 0 – 5 na minder dan 70 minuten spelen. Zulte Waregem kon enkel dreigen met een shot van Geena-Lisa Buyle tussendoor.

Anderlecht was heer en meester in de 2de helft en bouwde de voorspong verder uit na nog doelpunten van Tine De Caigny, Diki Sakina (2x) en Tessa Wullaert (nog eens 3x).
Een ontgoochelende en vooral zware uitslag voor onze Womes. Positieve nood vanuit staff, entourage en supporters in de sterke eerste helft waarbij ze de evenknie waren van RSCA. Dit is leergeld dat hen sterker zal maken in de toekomst. 

DEEL DIT ARTIKEL:

Close