3 jaar geleden gepost

Essevee Women met lege handen terug vanuit het verre Standard de Liège.

Voo de 5de competitiewedstrijd in de Scooore! Super League trokken we afgelopen zaterdag richting Luik. Onze women gaven Standard de Liège partij.

Al vlug was Essevee gewaarschuwd en vielen er 2 grote kansen voor Standard. Toch hielp de waarschuwing niet want al na 10 minuten stond het 2-0 in het krijt na een ongelukkige owngoal van Laura Vervacke en via een kopbal van Lisa Petry.

Standaard was baas in de eerste helft en kreeg nog een dubbele kans via Sanne Schoenmakers. Davinia Vanmechelen had de mooiste kans, zij trof van ver de deklat. In de eerste 45 minuten kreeg Zulte Waregem geen noemenswaardige kans. De eerste 45 minuten waren al verstreken toen Sanne Schoenmakers ongedekt bediend werd en de 3-0 kon binnen leggen.

Essevee kwam iets sterker uit de kleedkamer, maar bleef onmondig tegen een sterk Standard. Sanne Schoenmakers zorgde voor de mooiste treffer van de namiddag door na een duel van ver buiten de 16 de bal direct op doel te trappen. De 4-0 belandde enig mooi over Ianthe in doel.

Wat we in de eerste helft al zagen, was ook te zien in de tweede helft. Standard was gevaarlijk op stilstaande fases en zo viel de 5-0 na ongedekt laten inkoppen door Lola Wajnblum. Het was pas na de zware 5-0 dat Essevee hun eerste kansen begon te sprokkelen via Corina Luijks, Lotte De Wilde en Geena-Lisa Buyle. In het slotkwartier was Essvee zelf baas en kwam de eerredder er dan toch voor Zulte Waregem. Amber De Priester werd diep gestuurd en oog in oog met Lisa Lichtfus twijfelde ze niet. 5-1. Ei zo na was het bijna 5-2 want in blessuretijd werd ook Geena-Lisa Buyle diep gestuurd. Lisa Lichtfus kon echter haar schot in hoekschop werken. Zo bleef het 5-1.