3 jaar geleden gepost

Essevee Women met 0 – 3 onderuit in het Regenboogstadion

DOELPUNTEN

34' Lobke Loonen 0-1

40' Imani Prez 0-2

0-3' Alexis Bosteels 0-3

WISSELS

GELE KAARTEN

37' Romy Camps

83' Romy Camps

RODE KAARTEN

83' Romy Camps

In de 4de competitiewedstrijd stond de witte wedstrijd voor alle mensen van de zorg op het programma. Deze witte wedstrijd vond plaats in het Regenboogstadion en met de komst van KAA Gent Ladies was dit opnieuw een topper voor onze dames.

De eerste noemenswaardige actie kwam van Zulte Waregem. Esther Buabadi zette zich door op de flank en legde terug, maar Gent kon ontzetten voor de aanstormende Amber De Priester en Liesa Capiau. De reactie van Gent was er binnen de minuut en de redding van Ianthe Meersschaert was nodig op de inzet van Lobke Loonen. Essevee kreeg nog kleinere kansen via Laura Vervacke en Amber De Priester, maar Gent nam de wedstrijd in handen. Een voorzet van de ingevallen Rkia Mazrouai bereikte een losgelaten Lobke Loonen en die maakte er 0-1 van.

Nauwelijks 5 minuten later werd op dezelfde flank opnieuw een voorzet gelanceerd en Imani Prez had maar haar voet ertegen te zetten. 0-2. Net voor de rust bereikte Sheryl Merchiers haar vrije trap nog Lotte De Wilde, maar haar kopbal ging naast. We gingen met een 0-2 tussenstand de kleedkamer in.

2 Fabiola en Patje zorgden voor de sfeer tijdens de rust, maar het kende geen inspiratie bij Zulte Waregem. Gent had overwicht in het aantal doelkansen bij het begin van de tweede helft en dreigde het meest via Jolet Lommen. Het was al wachten tot de 70ste minuut voor we nog eens een actie van Essevee konden noteren. Tien minuten voor het einde was de match helemaal gespeeld want de bal bleef hangen in de 16 van Zulte Waregem na een corner. Alixe Bosteels kon de 0-3 fraai binnentrappen.

Essevee moest de match eindigen met 10 na een tweede geel voor Romy Camps. Toch bleef er nog een mooie kans op een eerredder, maar de Gentse goalie kende geen probleem met de plaatsbal van Esther Buabadi. Zo bleef het 0-3 en wacht er volgende week alweer een moeilijke wedstrijd op verplaatsing naar Standard de Liège.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close