3 jaar geleden gepost

Essevee Women bekert verder en treft opnieuw Anderlecht in de 1/8ste finales.

DOELPUNTEN

3' Lotte De Wilde 1-0

26' Geena-Lisa Buyle 2-0

42' Noa Delhaye 3-0

47' Ulrike De Frère 4-0

67' Geena-Lisa Buyle 5-0

81' Ulrike De Frère 6-0

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

Voor onze dames begon afgelopen weekend het bekeravontuur. De eerste horde luisterde naar de naam KRC Genk. Een uitgebreid verslag lees je hieronder.

Dit weekend was het tijd voor bekervoetbal. In de 1/16de finale ontvingen onze women Genk B. Al in de tweede minuut was er Noa Delhaye met de gevaarlijke voorzet en Ulrike De Frère kon de eerste kans optekenen. In de daaropvolgende hoekschop kon Lotte De Wilde de bal binnen buffelen. 1 – 0.

Genk dreigde in de daaropvolgende actie en doelvrouw Jana Van Den Berghe moest gepast tussen komen. Het regende pijpenstelen, maar het regende ook kansen voor Essevee met onder andere Romy Camps, Sheryl Merchiers, Geena-Lisa Buyle en Lotte De Wilde. Nog voor het half uur kon Zulte Waregem verdubbelen. Het was Geena-Lisa Buyle die de 2 – 0 achter haar naam zette. De mooiste goal viel te noteren net voor de rust. Noa Delhaye nam een afvallende bal rechtstreeks op de slof van buiten de 16 en de bal ging enig mooi in de kruising binnen.

Een dubbele wissel voor Essevee bij aanvang van de tweede helft, maar het spelbeeld veranderde niet. Zulte Waregem bleef baas en kwam niet in de problemen tijdens deze wedstrijd. Genk kon geen doelkansen afdwingen en onze doelvrouw bleef werkloos. De voorsprong werd verder uitgediept via Ulrike De Frère, Geena-Lisa Buyle en opnieuw Ulrike De Frère tot een 6 – 0 eindstand. In de volgende ronde (1/8ste finales) komt Anderlecht op bezoek.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close