1 jaar geleden gepost

Essevee wint tweede oefenpartij tegen KRC Harelbeke

Voor de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen trok Essevee naar de ratten uit Harelbeke. In een zonovergoten en goed gevuld Forestierstadion won Essevee met 0-3.

Net zoals in de eerste oefenwedstrijd eist Essevee het balbezit op in de openingsfase van de partij. Tot echt grote kansen is het wachten tot net voor het kwartier. Sangaré ziet zijn schot afgeblokt worden op de doellijn maar Sylla werkt koelbloedig af. 

In een wedstrijd zonder veel animo is het de thuisploeg die na 27 minuten een eerste keer kan dreigen. Een afstandsschot van Doumbia kaatst weg op het been van Drambaiev en verdwijnt uiteindelijk in hoekschop. Even later is het opnieuw de beurt aan de troepen van Essevee. Een aanval over meerdere stations wordt via Vigen tot bij Dompé gebracht. De flankaanvaller mikt zijn schot net over het Harelbeekse doel. 

Het is wachten tot vlak voor rust alvorens Essevee nog eens kan dreigen. Een scherpe tegenaanval komt tot bij Dompé. De Fransman dribbelt zich naar de achterlijn, maar vindt geen ploeggenoot voor doel.

De bezoekers komen scherp uit de kleedkamer. Eerst wordt een doelpunt van Sylla afgekeurd wegens buitenspel, maar enkele minuten later was het toch prijs. Hubert vindt de lopende Ciranni die op zijn beurt Sylla bedient. De aanvaller werkt rustig af.

In de tweede helft probeert Harelbeke zich tegen een jong Essevee meer te tonen. Toch blijft het rood-groen die het vaakst tot dreiging komt. Demuynck tovert in de zestien een knappe beweging uit zijn voeten, maar mikt zijn schot net over. Even later trapt Hallaert de derde van de avond tegen de netten, maar opnieuw wordt het doelpunt voor Essevee afgekeurd. De jonge Hallaert mag het even later opnieuw proberen. Hij wordt prima vrij gespeeld door Braem, Hallaert mikt net naast. 

Enkele minuten later is het Braem die dit keer zijn kans mag wagen. Hij speelt zichzelf goed vrij, de Harelbeekse doelman redt. Vijf minuten voor affluiten redt de doelman opnieuw knap bij een kopbal van Braem, maar Hallaert tikt dan toch de derde van de avond binnen.

Essevee heeft nog een klein slotoffensief in huis. Een knappe aanval over de linkerflank eindigt voor doel, maar Biebuyck mikt hard over.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close