1 jaar geleden gepost

Essevee wint thuis van Standard!

DOELPUNTEN

11' Klauss 0-1

15' Dompé 1-1

53' Bastien 1-2

56' Bruno 2-2

59' Bruno 3-2

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

Essevee haalde tot twee keer toe een achterstand op en won uiteindelijk met 3-2. Essevee komt zo voorlopig op een gedeelde zesde plaats in het klassement.

TEAM

Essevee

Standard

Standard

Essevee begon goed aan de wedstrijd en eiste aanvankelijk het meeste balbezit op. Na tien minuten kwam Standard een eerste keer dreigen. Het was meteen raak. Lestienne speelde Klauss vrij en de Braziliaan ramde het leer in de bovenhoek. Onhoudbaar voor Bostyn. Essevee was niet aangeslagen. Een paar minuten later knalde Dompé een vrije trap magistraal in doel, 1-1 na een kwartier.  In een aangename eerste helft kreeg Standard een tweede grote kans. Lestienne kapte Opare vrij en trapte dan van dichtbij op de lat. Essevee was de betere ploeg maar dit resulteerde in de eerste helft niet meer in grote kansen.

Standard begon het best aan de tweede helft. Een foutje in de verdediging van Essevee werd keihard afgestraft door Standard. Carcela stuurde Klauss diep die op zijn beurt de vrijstaande Bastien bediende. Bostyn diende zich een tweede keer om te draaien, 1-2. Net als in de eerste helft reageerde Essevee meteen. Dompé baande zich een weg tussen enkele Standard verdedigers en legde af voor Bruno. Gianni maakte het knap af. Essevee ging erop en erover. nauwelijks 3 minuten later zette Govea Bruno op weg naar zijn zestiende van het seizoen. Bruno bedankte door in het dak van het doel te knallen, 3-2. Standard zette nu alles op alles. Muleka kreeg enkele halve kansen maar Bostyn stond telkens pal. Essevee toonde veel inzet en vechtlust en verdedigde de voorsprong tot op het einde van de westrijd. Essevee pakt 10 op 12 en komt zo op een gedeelde zesde plaats in het klassement.

 

DEEL DIT ARTIKEL:

Close