5 jaar geleden gepost

Essevee wint Play-Off 2 na zinderende finale

DOELPUNTEN

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

In de finale van play-off 2 nam Essevee de maat van Sporting Lokeren na een zinderende finale. Essevee won na strafschoppen en neemt het zondag op tegen KRC Genk in de strijd om het laatste Europese ticket.

Net voor de aftrap stonden de hemelsluizen helemaal open waardoor Essevee zich even moest aanpassen aan het drassige veld. Een doorgebroken De Ridder mocht al vroeg in de wedstrijd een eerste poging wagen. Bossut bracht redding door de bal spectaculair weg te glijden buiten het strafschopgebied. Essevee kwam geleidelijk aan beter in het spel en versierde een paar kleine kansjes. Toen De Pauw neerging in de zestien werd er even richting de VAR gekeken maar die gaf geen krimp. Na het halfuur zagen we de eerste echte grote kansen. De Sart, met een kanonschot richting De Wulf, zag zijn poging gestuit en ook Harbaoui zag zijn gekraakt schot niet in doel gaan. De reeks hoekschoppen die volgden liet de regen voor de kooi van De Wulf verdampen maar het bleef voorlopig 0-0. In minuut 37 kreeg Bongonda meteen rood na een ongelukkige ingreep op Miric, terecht zo bleek.

Met tien man beloofde het een moeilijke tweede helft te worden voor de jongens van Dury. De coach heeft duidelijk een boodschap overgebracht want het was Zulte Waregem dat het scherpst uit de kleedkamer kwam. Na twee man in de wind te zetten werd Olayinka foutief afgestopt op de rand van de zestien. Kaya claimde de vrije trap en testte de handschoenen van De Wulf. Die waren nog niet stevig vast want Baudry plukte in de rebound de bal nog weg maar kon niet goed afdrukken. Even leek een goede organisatie van Essevee verlengingen te kunnen afdwingen. Maar dat was buiten Cevallos gerekend die met een lage vrije trap Bossut aan de grond nagelde. Over en out! of toch niet? De fauw had goed gekeken naar de vrije trap van Cevallos en krulde aan de overkant de bal laag in de verste hoek, 1-1. Verlengingen na een knotsgek einde.

Zo snel als de vreugde van de gelijkmaker kwam, was er ook de koude douche na vijf minuten in de eerste verlenging. Marecek knalde met een afstandsschot enig mooi voorbij Bossut. Sporting Lokeren leek vastberaden geen tweede fout te maken en de partij slim te willen uitspelen. De tweede helft van de verlengingen bracht Dury met Saponjic nog een extra aanvaller om alles op alles te zetten. Ongeloofelijk maar waar, was het Saponjic die de bordjes voor een tweede keer gelijk hing. Essevee toonde zich de meest gedreven ploeg en dwong verdiend strafschoppen af. 

De eerste strafschop werd al meteen gepakt door Bossut en leverde het mentale voordeel op. Dat Hamalainen een patent heeft op mooie goals wisten we al. Hij nam dan ook afscheid van het Regenboogstadion door zijn traptechniek er nog een laatste keer te demonstreren. Gouden stier en speler van het jaar Hamdi Harbaoui nam de laatste strafschop voor zijn rekening en bezorgde Essevee een trip naar Genk.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close