1 jaar geleden gepost

Essevee wint overtuigend op veld van Sparta Petegem

De regensluizen sloten net voor de aftrap van onze derde oefenpartij in deze voorbereiding, het signaal voor een leuke oefenpot. Essevee won met 0-7 op het veld van Sparta Petegem. Ontdek hieronder een uitgebreid verslag.

STARTING XI

Bossut, López, Derijck, Drambaiev, Sissako, Vossen, Ciranni, Sylla, Rommens, Braem, Tambedou

Net zoals in de eerste twee oefenwedstrijden van deze voorbereiding zien we een Essevee die het balbezit opeist. Na 5 minuten voetballen noteren we de eerste mogelijkheid voor de jongens van Mbaye Leye. Een goed uitgespeelde aanval eindigt tot bij Drambaiev, zijn schot wordt geblokt door een verdediger. Enkele minuten later is er opnieuw dreiging voor het doel van Petegem. Drambaiev zet zich goed door over de linker flank, Braem kan de voorzet net niet binnentikken. Derde keer, goede keer voor Essevee. Opnieuw het duo Drambaiev-Braem, de nieuwe aanvaller van Essevee werkt knap af.

Essevee neemt even wat gas terug na het openingsdoelpunt. Het is wachten tot minuut 20 alvorens we de volgende kans noteren. Vossen vindt Ciranni voor doel, maar de verdediger mikt op de paal. Het is het signaal om de druk opnieuw wat op te voeren. De hoekschop van Rommens eindigt op het hoofd van Braem, maar doelman Carré redt knap. 

De thuisploeg probeert zich voor het eerst in deze partij wat op te dringen, maar komt tot weinig doelgevaar. Het is Essevee dat op het halfuur opnieuw kan dreigen, Braem ziet zijn afgeweken poging net naast doel verdwijnen. De daaropvolgende aanval is het toch voor een tweede keer prijs. Drambaiev vindt Sylla, die net zoals in de voorbije oefenwedstrijden, zijn doelpunt meepikt.

De rust nadert, maar Essevee wacht niet om ook de derde van de avond tegen de netten te trappen. Aanvallers Sylla, Braem en Vossen vinden elkaar perfect. De laatste werkt met een heerlijk stifter de bal binnen.

STARTING XI (tweede helft)

Bossut, Willen, Derijck (60’ Thiam), Sissako (60’ Biebuyck), Hubert, Dompé, De Buyser, Rommens (60’ Sangaré), Hallaert, Ciranni (60’ Harinck), Sylla (60’ Gano)

Essevee gaat in de tweede helft gewoon verder op hetzelfde elan. Een snelle en precieze aanval eindigt via verschillende stations tot bij Sylla die zijn tweede van de avond tegen de touwen trapt, 0-4. De aanvaller heeft de smaak te maken en gaat op zoek naar zijn derde in deze oefenpot, hij trapt de voorzet van De Buyser tegen de lat. Enkele ogenblikken later is het toch prijs voor Sylla. Op voorzet van De Buyser verschalkt hij voor een derde keer doelman Carré.

Het is even windstil voor het doel van de thuisploeg, maar 20 minuten voor het einde van de wedstrijd wordt het gaspedaal opnieuw ingeduwd. Pogingen van Dompé, Gano en Harinck raken niet voorbij de doelman. Een kwartier voor affluiten ligt de zesde van de avond dan toch in het mandje. Dompé heeft een knappe actie in huis en werkt prima af in de verste hoek. De eindstand staat nog niet vast. Gano ontglipt de buitenspel en trapt ook zijn eerste van het seizoen binnen, 0-7. Dat is ook meteen de eindstand.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close