11 maanden geleden gepost

Essevee wint op het veld van Cercle!

DOELPUNTEN

6' Chory 0-1

31' Bruno 0-2

67' Ugbo 1-2

78' Bruno 1-3

WISSELS

46'

in

Omolo

out

Kanouté

61'

in

Biancone

out

Decostere

74'

in

Lopes

out

Hazard

78'

in

Opare

out

Sissako

81'

in

De Bock

out

Srarfi

86'

in

Seck

out

Chory

GELE KAARTEN

30' Musaba

39' Bianda

43' Hotic

61' Srarfi

81' Chory

93' Biancone

RODE KAARTEN

Essevee heeft een verdiende overwinning behaald op het veld van Cercle. Chory en tweemaal Bruno zorgden voor de doelpunten. Chory diende wel geblesseerd het veld te verlaten. Hopelijk valt de blessure mee.

TEAM

Cercle Brugge KSV

21. Warleson

2. Da Silva

3. Bates

7. Hazard

8. Decostere

9. Ugbo

10. Hotic

11. Musaba

17. Raux-Yao

20. Hoggas

98. Kanouté

Essevee

Essevee

25. Bostyn

2. Bianda

3. Deschacht

5. Marcq

6. Sissako

10. Govea

11. Srarfi

15. Chory

19. Bruno

33. Humphreys

67. Van Hecke

Zulte Waregem mocht op speeldag 12 de verplaatsing maken naar Cercle Brugge. Coach Dury wijzigde zijn elftal grondig. Van Hecke, Sissako, Chory, Humphreys, Srarfi en Govea kwamen terug in het elftal.

Cercle deelde meteen een waarschuwing uit, maar Humphreys toonde dat de Essevee-defensie bij de pinken was. Niet alleen de verdediging, maar ook de aanval was paraat. Op hoekschop van Govea kon Chory in de zesde minuut al de score openen, 0-1!

Vitinho probeerde de schade te herstellen, maar zijn inzet werd gekeerd door Bostyn. Aan de overkant kende Govea weinig succes met een poging richting Warleson. Ook Bruno kreeg ruimte voor een schot, maar hij besloot té centraal. Op het halfuur was het toch raak voor de spits met een verleden bij Cercle. Srarfi ging door de groen-zwarte defensie en zette hoog voor doel. Chory kon centraal terugleggen, waar Bruno niet aarzelde om de dubbele voorsprong op te tekenen, 0-2.

Hotic reageerde met een fikse pegel op de dwarslat en ook Musaba wist de buitenspelval te omzeilen en gevaarlijk te zijn. Bostyn redde knap. Net voor rust kreeg Srarfi nog dé kans op de 0-3. Van Hecke bediende de Tunesiër met een gemeten dieptepass, maar Warleson kon de dribbel van Srarfi in extremis stoppen. Ook Bostyn toonde zich nog in de slotseconde, met een uitstekende redding op een poging van Hoggas.

Vijf minuten ver in de tweede helft en Bruno had bijna zijn tweede treffer beet. Een listig hieltje op een voorzet van Deschacht ging langs de verkeerde kant van de paal. Vervolgens zakte het tempo weg uit de partij en was het voor Essevee zaak om niet in de val te lopen van Cercle Brugge. De Bruggelingen bleven geduldig en midden de tweede helft wist het toch de gevreesde aansluitingstreffer te maken. Ugbo werd bediend door Musaba en de 1-2 ging tegen de touwen, Bostyn kansloos. 

Cercle rook zijn kans en duwde het pedaal in. Essevee bleef rustig en gaf geen ruimte weg.  Met nog een dikke tien minuten op de klok kon Bruno zelfs de zege veiligstellen met een tweede treffer. Opare, net ingevallen voor de verdienstelijke Srarfi, bereikte de kleine rechthoek met een verre inworp. Bruno kon in tweede tijden de verlossende 1-3 tegen de touwen knallen! Na het ongelukkig uitvallen van Chory kreeg Essevee nog twee dotten van kansen om de score uit te breiden, maar Seck vuur een raket af, hoog over de kooi van Warleson en de vrijstaande Biandi kopte jammergenoeg naast doel.

Essevee hield stand tot het einde en trekt zo met een deugddoende overwinning de interlandbreak in.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close