9 maanden geleden gepost

Essevee wint op het veld van AA Gent met 0-3!

DOELPUNTEN

27' Govea 0-1

37' Chory 0-2

82' Vossen 0-3

WISSELS

46'

in

Owusu

out

Bezus

64'

in

Niangbo

out

Kums

71'

in

Vossen

out

Chory

78'

in

Botaka

out

Castro-Montes

89'

in

Armenakas

out

Govea

91'

in

De Smet

out

Srarfi

GELE KAARTEN

25' Ngadeu

54' De Bock

RODE KAARTEN

Essevee behaalde een uiterst knappe zege in Gent. In de eerste helft schilderde Govea een vrije trap in doel en Chory kopte een voorzet van Srarfi binnen. In de tweede helft zette Vossen de kers op de taart met een kopbaldoelpunt.

TEAM

KAA Gent

1. Bolat

21. Hanche-Olsen

5. Ngadeu

25. Nurio

14. Castro-Montes

15. Mohammadi

30. Dorsch

24. Kums

8. Odjidja

9. Bezus

20. Bukari

Essevee

Essevee

25. Bostyn

3. Deschacht

4. Opare

5. Marcq

10. Govea

11. Srarfi

15. Chory

19. Bruno

21. Seck

27. De Bock

33. Humphreys

Stevige start

Het openingskwartier werd geen studieronde. Beide teams trokken in de aanval. Na twee minuten opende Bezus de debatten. De Oekraïener bediende Vadis Odjidja, maar Marcq was tijdig terug om weg te werken. Even later was. Bukari gevaarlijk. Oog-in-oog met Bostyn was het de doelman die het haalde. Maar ook Essevee dreigde. Slap verdedigen bij KAA Gent gaf Bruno een prima mogelijkheid, maar die besloot op Bolat. 

Omar - Picasso- Govea

Midden de tweede helft volgde de tweede snedige aanval van Essevee. Opare werd gehaakt richting doel, geel Ngadeu en vrije trap Essevee. Daar wist Omar Govea wel raad mee. De Mexicaan schilderde enig mooi voorbij de muur en liet Bolat beweegloos achter, 0-1! Gent reageerde niet en dat liet Essevee de kans om zelf vooruit te blijven denken. 

Chory opnieuw trefzeker

Tien minuten na de openingstreffer trok Srarfi zijn dribbelschoenen aan. De Tunesiër zette de Gentse verdediging achter zich en kon goed voor doel brengen. Chory stond op de goeie plek en knikte de 0-2 heerlijk in de winkelhaak. Bolat opnieuw tegenvoets verslagen! Een droomscore aan de rust voor Essevee!

Gezapige tweede periode
De tweede helft trok zich erg langzaam op gang. Gent wisselde. Owusu kwam erin voor Bezus, even later kwam Niangbo voor Kums. Toch bleven de slordigheden in het spel van de Gentenaren. Essevee controleerde makkelijk.  Pas een kwartier voor affluiten kende Gent een grote kans. Niangbo werd diegestuurd, maar Humphreys en Bostyn keerden het gevaar.  

Vossen beslist met stevige nekslag

Met nog negen minuten op de klok was het echter Essevee dat zich nog toonde. Govea met de vrije trap en de ingevallen Vossen knikte het leer hard voorbij Bolat, die voor de derde keer verslagen was, 0-3. 

Verdiende zege

Essevee hield makkelijk stand en boekt zo een verdiende zege en mag drie nodige punten bijschrijven op de teller. Volgende week vrijdag komt RSC Anderlecht op bezoek in het Regenboogstadion.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close