1 maand geleden gepost

Essevee wint oefenwedstrijd van Olympic Charleroi

Het nieuwe jaar start Essevee met een oefenduel tegen Olympic Charleroi. Een verslag van de oefenpartij lees je hier.

starting XI: Van Damme, Tanghe, Ndour, Vossen, Traoré, Brüls, Ciranni, Rommens, Willen, Bagan, Demuynck

We zijn een minuut onderweg als we al de eerste kans mogen noteren voor onze Boeren. Traoré wordt gevonden op de rand van de zestien. Hij neemt de bal in een tijd op de slof, zijn schot gaat hoog over. Na tien minuten voetballen is het opnieuw Essevee die het dichtst bij het openingsdoelpunt komt. Ndour krult de bal mooi richting kruising, de bal gaat millimeters naast. Kort na het kwartier wapent Rommens zijn schot. De doelman van Charleroi redt knap. Er staat een halfuur op de klok wanneer diezelfde Rommens zich achter een hoekschop mag zetten. Het leer vindt het hoofd van Vossen, die perfect binnen kopt. Het staat 1-0 na dertig minuten voetballen. Essevee komt in zijn ritme en legt een prima combinatie op de mat. De bal komt via Brüls tot bij Ndour, die kopt net naast. Tien minuten voor de rust dribbelt Demuynck zich een weg naar doel. Van dichtbij stoot de winger op de doelman van de bezoekers.

starting XI (tweede helft): Van Damme, Tambedou, Ketels, Cappelle, El Boutaibe, Van Keymolen, Sergeant, Dieltjens, Tyburczy, Machado

Met heel wat jongens van Jong Essevee proberen de troepen van Euvrard de score te verdubbelen, maar in de openinsfase van de tweede helft komt Essevee niet verder dan enkele kleine kansjes. In de eerste twintig minuten van de tweede periode krijgt Essevee het wat lastiger en dreigen de bezoekers met enkele kansen. Ondanks de dreiging beleeft Van Damme een rustige middag en ziet hij de meeste ballen naast doel verdwijnen. Een kwartier voor het einde wordt Van Keymolen die gestuurd door Tambedou, hij komt niet genoeg op snelheid om de score te verdubbelen. Enkele ogenblikken later is het toch zover. Guindo dribbelt zich goed vrij in de zestien en werkt knap de 2-0 voorbij de doelman. Grote kansen zijn er niet meer, we noteren een 2-0 eindstand in deze eerste wedstrijd van 2024.

Volgende week volgt het tweede deel van de competitie met een uitwedstrijd tegen KV Oostende.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close