2 jaar geleden gepost

Essevee wint oefenwedstrijd tegen Sporting Charleroi

Veel regen en veel doelpunten waren het recept voor onze vijfde oefenwedstrijd in de voorbereiding op de nieuwe competitie. Tegenstander op zaterdagnamiddag was Sporting Charleroi.

Net zoals de competitiewedstrijd van vorig seizoen tegen de Zebra's begon de wedstrijd niet zoals gehoopt. Na 5 minuten trapt Van Cleemput de Carolo's op voorsprong. Het is voor de troepen van coach Francky Dury het signaal om het gaspedeaal in te duwen en de wedstrijd in handen te nemen. Na een kwartier voetballen kopt Cameron Humphreys dan ook de verdiende gelijkmaker tegen de netten.

Charleroi lijkt van slag en Essevee trekt de wedstrijd volledig naar zich toe. Vossen, De Bock, Ciranni en Sissako krijgen de kans om Zulte Waregem op voorsprong te trappen, maar Koffi staat goed te keepen. We gaan dan ook rusten met een 1-1 gelijkspel.

Het spelbeeld verandert niet na de rust, Essevee blijft op zoek naar de voorsprong. In minuut 51 is daar de verdiende voorsprong voor onze jongens. Koffi stopt nog de trap van Vossen maar Hubert is goed gevolgd en kan de 2-1 tegen de netten trappen.

Een bedrijvige en ingevallen Berahino mist nipt het doelkader waardoor we de voorsprong niet uitbreiden. Sporting Charleroi profiteert hiervan en maakt uit het niks de gelijkmaker. Fall schrijft de 2-2 op zijn naam.

Daarna is het opnieuw Essevee die op zoek gaat naar de voorsprong. Berahino treft net voorbij het uur raak, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. Tien minuten voor het einde van de partij is het dan toch raak voor Saido, derde keer goede keer. Met een rake kopbal staat het 3-2 voor Essevee.

Het zijn de jongens van Dury die in het slot nog op zoek gaan naar de 4-2 maar de wedstrijd tegen Sporting Charleroi eindigt op 3-2.

Woensdag wacht Deinze als volgende tegenstander in onze voorbereiding.