1 jaar geleden gepost

Essevee wint oefenwedstrijd met 2-0

Een groene grasmat en een zonovergoten Elindus Arena zorgen voor het ideale decor voor de oefenpartij tussen Essevee en de buren uit KMSK Deinze.

STARTING XI: Van Damme, Hubert, Vigen, Govea, Boya, Seck, Fadera, Humphreys, De Buyser, De Neve en Willen.

Bij het eerste balcontact voor Essevee is het meteen bingo. Fadera straft slecht uitvoetballen van Deinze af en knalt de 1-0 voorbij de doelman. De bezoekers proberen in de openingsfase de druk op te voeren, maar verder dan een wegdraaiend afstandsschot komen ze niet in de eerste 10 minuten. Essevee eist vervolgens het balbezit op zonder grote kansen tot gevolg. Het is Deinze die het dichtst bij de gelijkmaker komt nadat Mertens zich in de grote rechthoek goed wegdraait van zijn man.

Essevee is niet van slag en voert de druk op richting het doel van de bezoekers. Een uitstekende combinatie komt via Vigen en Fadera tot bij Govea die op het kwartier de 2-0 van dichtbij op het bord zet. Essevee heeft de smaak te pakken en blijft dreigen. Vigen kan een doorsteekbal van Govea net niet voorbij de doelman tikken en Fadera mikt een lastige bal over het doel.  De dubbele voorsprong komt binnen bij de bezoekers. Na 25 minuten kunnen ze nog eens echt dreigen. Een vrije trap vanop zo’n 20 meter zoeft net voorbij het doel van Van Damme. Het antwoord van de thuisploeg volgt meteen. Govea wordt goed vrijgespeeld in de zestien, maar vanuit een scherpe hoek wordt het schot van de Mexicaan uitstekend gered.

Het is een aangename partij om volgen en Essevee blijft baas over het balbezit. Net voor de rust kan de thuisploeg nog één keer dreigen. Een lang uitgerekte combinatie komt tot bij Govea die na een vlotte dribbel zijn schot ziet gestopt worden door de doelman van Deinze.

Fadera trapt de tweede helft op gang met één wissel bij Essevee. De Neve wordt gewisseld voor Srarfi. De eerste dreiging in deze tweede periode komt dan ook van de Tunesiër. Na een kort genomen hoekschop probeert Srarfi iedereen te verschalken met een listige lob, maar de doelman van Deinze staat pal. De bezoekers houden de bal iets meer in eigen rangen, toch is het opnieuw Essevee die kan dreigen. Fadera zet zich goed door in het centrum maar de bal vliegt een meter voorbij het doel. De mannen van Simons en De fauw blijven dreigen op stilstaande fases. Via een hoekschop vindt Govea het hoofd van Seck die net over kopt. 

Na net geen 70 minuten voetballen, in een tweede helft zonder veel grote kansen, is het Boya die voor nieuwe dreiging zorgt. De doelman van de bezoekers komt met een goeie redding op een vrije trap van de Kameroener. Een kwartier voor het einde kunnen de mannen van Wim De Decker een eerste keer dreigen in de tweede helft. Balverlies van Willen resulteert in een snelle counter, maar de bezoekers missen hun laatste pass. Enkele minuten later dreigt Essevee nogmaals, opnieuw via Fadera. De aanvaller doet alles perfect maar besluit nipt over en laat zo zijn tweede van de middag liggen.

Veel gebeurt er niet meer in het slot van deze partij. Essevee wint de oefenwedstrijd met 2-0 van KMSK Deinze.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close