1 jaar geleden gepost

Essevee wint oefenwedstrijd bij KVV Ardennen

Op het sportcomplex van Ronse trapt Essevee zijn eerste oefenwedstrijd van deze voorbereiding op gang tegen KVV Ardennen. Een verslag van het duel met de Oost-Vlamingen lees je hier.

STARTING XI (eerste helft): Bostyn - Derijck - Sangaré - Ndour - De Buyser - Palumets - Diop - Sørmo - Willen - Braem - Hallaert.

Nadat Essevee de prille openingsfase overlaat aan de thuisploeg, zijn het toch de mannen van Mbaye Leye die het eerst voor dreiging zorgen. De Buyser brengt de bal goed voor, Ndour werkt de bal in twee tijden binnen. Het staat 0-1 na 3 minuten voetballen. Enkele minuten later kan ook KVV Ardennen een eerste keer dreigen. Een strakke voorzet vanop rechts is net te hard voor de inlopende Ndikumana.

Zulte Waregem probeert vanuit het balbezit kansen te creëren. Pogingen van Braem en Ndour vliegen net over het doelkader. Tien minuten voor de rust is daar dan toch de dubbele voorsprong voor Essevee. Ndour mag zijn schot wapenen en trapt vanop zo’n 20 meter zijn tweede van de avond tegen de netten.

STARTING XI (tweede helft): Bostyn - Lopez - Sissako - Vigen - Tambedou - Offor - Thiam - Sangaré - Harinck - Capelle - Demuynck.

Essevee komt meteen snedig uit de kleedkamers. De voorzet van Capelle waait voorbij de tweede paal waar Harinck de aanval kan verder zetten. Hij zet zich door tot op de achterlijn, maar vindt geen medespeler voor doel. De jonge troepen van coach Leye houden ook in de tweede helft het heft in handen, maar komen tot weinig kansen in het eerste kwartier. Na een uur voetballen verlaat Sangaré het veld voor Biebuck.

Twintig minuten voor affluiten voert Essevee de druk opnieuw op. Demuynck ziet zijn eerste poging nog geblokt voorlangs eindigen, even later is het toch prijs voor de jonge aanvaller. Zijn afstandsschot verdwijnt via een been van de thuisploeg voorbij doelman Watté, 0-3. Vigen is de hele tweede helft erg bedrijvig. Vijf minuten voor het einde zet hij zich goed door in de zestien, zijn trap in de korte hoe is net niet hard genoeg. Het is ook meteen de laatste noemenswaardige kans die we mogen noteren. Essevee wint zijn oefenpartij met 0-3 op het veld van KVV Ardennen.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close