2 jaar geleden gepost

Essevee wint oefenpot van KMSK Deinze

Op woensdag 14 juli oefende Essevee voor een zesde keer in deze voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tegenstander op woensdagavond is KMSK Deinze.

Essevee start met de volgende elf in het Burgemeester Van De Wiele stadion: Bossut, Srarfi, Pletinckx, Thiam, De Poorter, Seck, Berahino, Sylla, De Smet, Gano en De Neve.

Na een afwachtend wedstrijdbegin is de eerste grote kans voor de thuisploeg. De Belder wordt goed diep gestuurd maar de paal zorgt ervoor dat Essevee niet moet achtervolgen. Enkele minuten later is het toch prijs.  Essevee krijgt een hoekschop niet weg uit de zestien, Boone profiteert en trapt Deinze op voorsprong. Na iets minder dan 10 minuten spelen staat het 1-0.

De eerste 20 minuten gaat een experimenteel Essevee op zoek naar het juiste ritme. Via een goede onderschepping van Mathieu De Smet kan Zulte Waregem een eerste keer dreigen, maar zijn assist eindigt in de voeten van de verdedigers. Vijf minuten later is er opnieuw dreiging voor het doel van Deinze. Dion De Neve ziet zijn goede dribbel en stevige knal eindigen op de vuisten van doelman Vandenberghe.

Coach Francky Dury brengt 7 nieuwe namen aan de start van de tweede helft. Ciranni, Vossen, Vigen, De Bock, Govea, Humphreys en Dompé vervoegen Bossut, Berahino, Seck en Pletinckx op het veld. Toch is het opnieuw Deinze die het scherpst uit de kleedkamer komt. Schamp gaat op Bossut af, maar onze doelman redt knap.

Het is het signaal voor Essevee om de wedstrijd nu helemaal over te nemen. Het is wachten tot op het uur voor het balbezit ook resulteert in een kans. Dompé dribbelt zich vlot naar binnen en trapt een heerlijk afstandsschot tegen de netten, 1-1. Amper 2 minuten later is Essevee daar opnieuw. Vossen ligt op de loer en krijgt een slechte terugspeelbal zomaar in de voeten. Jelle werkt de bal ijzig kalm voorbij Dutoit, 1-2.

Zulte Waregem blijft de debatten leiden en lost de druk niet. De verdeding straft een goede actie van Berahino foutief af, Vossen zet de strafschop feilloos om en trapt zijn tweede van de avond tegen de netten. Met nog 25 minuten op de klok staat het 1-3.

De wedstrijd zit op slot. Enkele kleine kansen aan beide kanten zijn te weinig om de doelmannen nog op de proef te stellen. De oefenpartij eindigt op 1-3.

Zaterdag wacht de laatste oefenwedstrijd, de galamatch tegen FC Utrecht. Heb jij nog geen ticket voor deze partij? Registreer jue dan nu via essevee.be/zwautr