2 maanden geleden gepost

Essevee wint oefenpot tegen Club Brugge

The Nest loopt aardig vol voor een West-Vlaamse onder-onsje tussen Club Brugge en Essevee. Een verslag van onze tweede oefenpartij in deze voorbereiding lees je hier

Starting XI: Bostyn, Derijck, Sissako, Vossen, Ndour, De Buyser, Diop, Tambedou, Vormer,  Willen, Harinck.

Het is voor beide ploegen zoeken in de openingsfase. Beide ploegen haalden al eens de achterlijn, maar veel gevaar kwam daar niet uit. Het is wachten tot de tiende minuut vooraleer we een eerste grote kans mogen noteren. Homma wordt alleen gelaten aan de tweede paal, de Brugse aanvaller glijdt de bal net naast doel? Vier minuten later steekt de thuisploeg opnieuw zijn neus aan het venster. Yaremchuk wordt gevonden met een voorzet, zijn kopbal gaat over. We zijn net geen twintig minuten onderweg wanneer ook Essevee zijn neus aan het venster steekt. Diop kan aanleggen vanop afstand. Shinton moet snel plat om zijn netten schoon te houden. 

Enkele seconden later combineert Essevee zich erg knap richting doel. Enkel een voet van Mechele kan het openingsdoelpunt net voorkomen. Het is voor de thuisploeg opnieuw het teken om de druk op te voeren. Yaremchuk krijgt de bal in de zestien, zoekt ruimte en haalt dan uit met en omhaal. Bostyn gaat uitstekend plat. 

Een halfuur staat op de klok wanneer Diop opnieuw mag aanleggen vanop zo’n 20 meter. Ook nu heeft Shinton problemen om de poging goed af te stoppen. Met de rust in zicht versnelt Sabbe op de rechterflank. Hij vindt de vrijstaande Yaremchuk, maar Bostyn duikt prima in de voeten om het openingsdoelpunt te vermijden. Het is rusten geblazen met een 0-0 tussenstand. 

Aan de rust:

OUT: Ndour, De Buyser, Willen, Diop en Tambedou

IN: Miroshi, Lopez, Labie, Rommens en Braem

Club begint snedig aan de tweede periode. Na nog geen twee minuten voetballen zet Thiago de thuisploeg op voorsprong, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. Het blijft even windstil in Roeselare. Twee sterk aangepaste teams zoeken het juiste ritme in de partij.

Na 60 minuten

OUT: Vossen, Sissako, Harinck, Derijck

IN: Demuynck, Cappelle, Dampha, El Boutaibe 

Na een uurtje voetballen noteren we nog eens opwinding in The Nest. De hoekschop van Vormer vindt het hoofd van Lopez, de verdediger kopt net naast. Ook Vormer verdwijnt dan in de coulissen. Enkele ogenblikken later stuurt Braem Demuynck de diepte in. Het jeugdproduct van Essevee twijfelde niet en werkt een lange sprint knap af, 0-1. Een kwartier voor affluiten is het opnieuw Essevee die zorgt voor de grootste dreiging. Sergeant speelt Cappelle knap vrij, de wingback vindt net niet de alleenstaande Braem voor doel. 

Er gebeurt nog weinig in het laatste kwartier. Essevee houdt goed stand en kan ook deze tweede oefenpartij winnend afsluiten zonder tegendoelpunt. 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close