3 jaar geleden gepost

Essevee wint oefenpot op veld van Beerschot

Met een vrij weekend in het vooruitzicht trokken onze jongens richting 't Kiel voor een oefenpartij tegen Beerschot. De wind leek aanvankelijk roet in het eten te gooien maar na een korte verplaatsing richting Wilrijk kon de wedstrijd dan toch doorgaan zoals voorzien.

Essevee startte deze oefenwedstrijd met de volgende 11 namen op het veld: Bossut, Pletinckx, Thiam, Kainourgios, Srafi, Van Hecke, De Smet, Colassin, Armenakas, Sylla, Chory.

Tijdens een boeiende eerste helft kon Essevee heel wat kansen afdwingen. Onder andere Mathieu De Smet en Youssuf Sylla dreigden enkele keren voor het paars-witte doel maar een doelpunt konden we nog niet optekenen. Net na het halfuur was het dan toch prijs. Youssuf Sylla kon voor het eerst in de wedstrijd de netten doen trillen. Ook de tegenstander van deze middag kwam enkele keren dreigen voor het doel van Sammy Bossut, maar onze nummer 1 hield zijn netten schoon tijdens de eerste helft.

Samen met de wind, blies de scheidsrechter de tweede helft op gang. Daarin was het de thuisploeg die het snelst de weg naar doel vond en opnieuw zorgde voor een gelijke stand. Even later was Essevee terug aan de beurt om het verschil te maken. Nikos Kainourgios kon voor de tweede keer in de namiddag de netten doen trillen voor Zulte Waregem. Essevee duwde door en bouwde in de laatste 10 minuten de voorsprong uit tot 1-4 dankzij twee doelpunten van Youssuf Sylla.