Essevee wint oefenpartij van Jong KAA Gent met 7-0

DOELPUNTEN

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

Op een zonnige woensdagmiddag werkte een gemixt Essevee een oefenpartij af tegen Jong KAA Gent. Essevee won de partij met 7-0.

Dit zijn de elf die aan de start kwamen bij Essevee: Bostyn, Harinck, Thiam, Derijck, Cappelle, Palumets, Vigen, Ramirez, Sangaré, Braem en Offor

Na amper tien minuten spelen is het al prijs voor Zulte Waregem. Offor drukt goed door langs de zijlijn en verovert de bal. Via Braem en opnieuw Offor belandt de bal bij Ramirez die alleen voor de Gentse doelman tevoorschijn komt. Hij werkt de bal dan ook keurig weg in de linkerbenedenhoek. Het eerste schot van Gent mogen we na een kwartier noteren. Mukuna drijft goed op tot aan de zestien, maar zijn knal gaat een tweetal meter over de kooi van Bostyn.

Na 25 minuten spelen verdubbelen onze boeren bijna de voorsprong. Ramirez vertrekt vanop eigen helft vanuit de counter en stuurt Braem goed diep. Hij probeert de keeper te omzeilen, maar die kan de bal nog net uit zijn voeten weggrabbelen. Een minuut later ziet de Gentse doelman weer iemand zijn doel bestormen. Offor maakt zich goed breed en stuurt Sangaré alleen weg, zijn schot gaat net naast. Offor heeft er zin en probeert het dan maar zelf, maar de Gentse doelman staat goed te keepen. De hoekschop erop heeft Braem een vrije schietkans, maar opnieuw staat de keeper goed in de weg.

Op het halfuur krijgt Essevee eindelijk wat het verdient. Sangaré zet de bal voor tot bij Offor. Die laatste mist zijn kopbal, maar Braem is bij de pinken en kan de bal van dicht tegen de netten knallen. Niet veel later mogen de handen opnieuw op elkaar bij Zulte Waregem. Cappelle verstuurt een heerlijke steekpass tot bij Ramirez, die mooi de doelman omzeilt en de bal vanuit een schuine hoek binnenlegt.

Ook in de tweede helft is het Essevee die blijft aanvallen. Tien minuten in de tweede helft op weg en de netten trillen weer. Harinck zet voor tot bij Derijck, zijn kopbal wordt nog afgeweken via een Gentse voet, 4-0. Niet veel later is Harinck daar opnieuw. Nu rukt hij zelf mee op en mag hij aanleggen, maar zijn knal gaat niet voorbij de Gentse doelman. Ook Gent mag daarna nog eens een kans noteren. Het schot van Exauce gaat net naast.

Op het uur komen Abou Bakr, Labie, Demuynck, Sylla en Hallaert erin voor Harinck, Cappelle, Ramirez, Braem en Offor. De ingekomen Demuynck toont meteen zijn waarde. Hij schildert de hoekschop perfect op het hoofd van Thiam, die de forfaitscore twintig minuten voor tijd op het bord zet. Niet veel later komt Gent nog eens opzetten, maar het schot van Gweth gaat net naast.

Demuynck heeft duidelijk zin in meer doelpunten. Via Vigen knalt hij de bal van op de zestien mooi voorbij de Gentse doelman. De wedstrijd lijkt af te stevenen op 6-0, toch krijgt Essevee nog een mogelijkheid. Net voor affluiten stuurt Derijck een lange crossbal naar Hallaert, hij dribbelt de ver uitgekomen doelman en legt zo de eindscore vast. Eindstand: 7-0.