3 maanden geleden gepost

Essevee wint eerste oefenpot van het nieuwe seizoen

Onder een stralende zon en met bijna 1000 kijklustigen trapte Essevee zijn voorbereiding op gang tegen Racing Waregem. Lees hieronder een verslag van de eerste oefenpartij van onze Boeren.

Starting XI (eerste helft): Van Damme, Sissako, Vossen, Brüls, Tambedou, Vormer, Miroshi, Willen, Harinck, El Boutaibe, Sergeant.

Essevee neemt het initiatief meteen in handen. Na net geen twee minuten voetballen vindt El Boutaibe Vossen voor doel, Doelman Lava redt goed. Na net geen 10 minuten voetballen is het opnieuw Vossen die kan dreigen, maar ook nu houdt de doelman zijn netten schoon. Seconden later mag Vormer zich klaarmaken voor een vrije schop op zo’n 25 meter van het doel. De bal zoeft richting winkelhaak, maar opnieuw redt doelman Lava uitstekend. We zijn 20 minuten onderweg wanneer ook doelman Van Damme voor een eerste keer zijn handschoenen moet vuil maken. Een poging van ver verdwijnt makkelijk in de armen van de keeper.

Na een korte drankpauze blijft het wedstrijdbeeld hetzelfde, Essevee eist het balbezit op rond de zestien van Racing Waregem. De eerste kans na de break komt op naam van Brüls, die vanop afstand net niet genoeg kracht kan zetten. Tien minuten voor de rust is het dan toch prijs voor de jongens van D’Hollander. De bezoekers spelen te kort terug naar hun doelman, Vossen profiteert optimaal en werkt eenvoudig af. We zijn nog maar twee minuten verder wanneer Vossen de voorsprong verdubbelt. Hij kopt een voorzet van El Boutaibe prima in de winkelhaak. Het gaat snel nu. De bal is nog maar net opnieuw aan het rollen wanneer Boutaibe zich heerlijk vrij maakt in de zestien en de bal over de doelman van de bezoekers lift, 3-0. 

Starting XI (tweede helft): Van Damme, Lopez, Derijck, Ndour, De Buyser, Diop, Rommens, Sormo, Braem, Wulleman, Demuynck.

Met een nieuwe ploeg krijgen we hetzelfde wedstrijdbeeld. Na drie minuten stuurt Ndour Braem in de diepte. Oog in oog met de doelman werkt hij koelbloedig af, 4-0. De eerstvolgende aanval trillen de netten opnieuw voor Essevee. Dit keer is Braem de aangever, Demuynck werkt eenvoudig af. Na een snedig openingskwartier is het even windstil aan de Gaberbeek. Pas na 20 minuten voetballen noteren we een eerstvolgende kans. Via Wulleman en De Buyser komt de bal tot bij Demuynck, zijn poging wordt gestopt door de doelman. Even later trekt ook Ndour zijn motor op gang. Hij snelt richting de achterlijn en probeert de doelman in de verste hoek te kloppen, Vandenbussche pakt goed. Even voor het halfuur ziet Diop de doelman iets te ver uit zijn doel staan, vanop zo’n 40 meter knalt hij de bal mooi binnen. Het staat 6-0.

De Senegalees heeft de smaak helemaal te pakken. Een vrije schop wordt kort genomen, Diop trapt de bal heerlijk in de verste hoek binnen, het staat 7-0. Vijf minuten voor affluiten mag Diop zijn hattrick noteren. Een schot van Demuynck wordt eerst nog gestopt door de doelman, Diop is goed gevolgd en zet de eindstand op het scorebord. Essevee wint zijn eerste oefenpartij met 8-0.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close