11 maanden geleden gepost

Essevee wint de derby in Kortrijk

DOELPUNTEN

25' Keita 1-0

60' Tambedou 1-1

65' Offor 1-2

87' Gano 1-3

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

Op het veld van Kortrijk won Essevee met 1-3. Na 45 minuten stond het nog 1-0 maar in een uitstekende tweede helft scoorde Essevee 3 keer.

TEAM

KV Kortrijk

31. Ilic

4. Watanabe

6. Sych

10. Selemani

12. Keita

20. Avenatti

22. Lamkel Ze

24. Dessoleil

30. D'Haene

32. Tanaka

77. Henen

Essevee

Essevee

25. Bostyn

4. Derijck

7. Fadera

8. Vigen

9. Vossen

14. Ciranni

18. Tambedou

20. Rommens

26. Miroshi

27. Offor

31. Willen

Dé derby begon pittig, met twee teams die zich meteen zouden laten gelden. Al binnen de eerste vijf minuten kwamen Vigen en Watanabe in het boekje van ref Put terecht. De eerste grote kans kwam er voor de thuisploeg. Avenatti kon van dichtbij proberen, maar Bostyn had een reflex en de hulp van de paal om redding te brengen.  Pas op het kwartier had Essevee een antwoord klaar. Vossen kon bijna binnen tikken en Fadera had de zon in het gezicht, toen het leer panklaar voor doel lag. Midden de eerste helft kwam KV Kortrijk met een gelukje op voorsprong. D’Haene zette voor en Keita kon met een karatesprong het leer via Willen in doel werken, 1-0. Bijna kwam Essevee snel langszij, maar Watanabe kon de trap van Fadera keren op de doellijn.

De tweede helft begon Essevee met hernieuwde moed. Deryck kon een hoekschop staalhard richting doel koppen, maar Ilic had een sterke save in huis. Vijf minuten later kon Vigen dreigen. De Deen lobde het leer tegen de dwarslat. Tien minuten later was de verdiende gelijkmaker toch een feit. Vossen kon met een hieltje een hoekschop Tambedou bereiken, die binnen tikte, 1-1. Essevee duwde het gaspedaal in en KVK krampte ineen. Hoekschop Rommens, Offor kon achteruitleunend de 1-2 tegen de touwen buffelen. Het uitvak ontplofte.  Coach Leye versterkte Essevee op defensief vlak, met de terugkeer van Sormo, en dat hield goed stand. Meer nog. Vijf minuten voor affluiten haalde Sych Fadera foutief neer in de zestien. De ingevallen Zino Gano vierde zijn terugkeer en zette de elfmeter feilloos om, 1-3! KV Kortrijk hing in de touwen en Essevee hield makkelijk stand en wint zo dé derby.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close