9 maanden geleden gepost

Essevee vs. Cercle Brugge: voorbeschouwing en selectie

Na een week vol Europees voetbal gaat alle aandacht terug naar de eigen competitie. Essevee neemt het zaterdag in eigen huis op tegen rode lantaarn Cercle Brugge.

TICKETINFO ESSEVEE - CERCLE

Groeimarge

Drie keer gewonnen, vier keer gelijk. Dat maakt zeven ongeslagen wedstrijden op rij. "Ja, ik ben tevreden wat mijn team al heeft getoond. Ik voel dat we nog kunnen groeien," aldus Francky Dury op de wekelijkse persbabbel. "Alles is aanwezig om een goed kampioenschap te spelen. Ik zie stabiliteit in de defensie en op het middenveld. Vooraan kunnen we accelereren en creëren we kansen. Maar we kunnen nog beter. Onze ambitie is de linkerkolom."

Enkel de volgende match telt

Zulte Waregem heeft na negen wedstrijden een plaats bij de eerste zes in het vizier. Op zondag neemt de topzes het op tegen elkaar. "Op Zulte Waregem moet je na negen wedstrijden niet spreken over Play-Off 1, wel over de volgende match. Focus je 100% op de wedstrijd, niet op de rangschikking" is de boodschap die Dury zijn spelers meegeeft. "Het zou een grote fout zijn moesten we denken dat we morgen zomaar zullen winnen. Cercle is ploeg met veel jong talent én kwaliteit. Het is aan ons om op de afspraak te zijn en onze plicht te doen. Als we 'm winnen kunnen we de komende veertien dagen genieten van het resultaat."

Hekkensluiter

Voor "De Vereniging" is het niet bepaald het ideale moment voor een tripje naar de Gaverbeek. Charleroi (3-1) en Antwerp (2-0) gingen voor de bijl. Gent (2-2) moest alles uit de kast halen om een punt te rapen. Enkel KV Mechelen (0-2) wist op de openingsspeeldag de volle buit mee te nemen.

Uitgeschakeld in de Croky Cup tegen Rebecquoise (0-1) uit tweede amateur en in het laatste kwartier de zege uit handen geven tegen Eupen (1-2). Groenzwart moest deze week bekomen van een horrorweek. Met één zege en acht nederlagen zijn de Bruggelingen voorlopig de hekkensluiter van de Jupiler Pro League.

Gianni Bruno maakte deze zomer de overstap van Brugge naar Waregem. De Luikse italo-belg speelde twee seizoenen in Jan Breydel en bracht Cercle terug naar eerste klasse. Pittig detail: Bruno scoorde vorig seizoen vier keer tegen zijn huidige werkgever. Tegen Moeskroen de auteur van een wondermooi doelpunt, meteen zijn eerste voor Essevee.

Stef Peeters, Kylian Hazard en Jérémy Taravel zijn de mannen bij Cercle met een verleden bij Essevee. Vier van de reeds acht gescoorde doelpunten komen van de voet van Peeters.

ACTIE: WEEKEND VAN DE KLANT

Wedstrijdselectie

Doelmannen: Bossut, Bostyn, Bansen
Verdedigers: De fauw, Mensah, Walsh, Pletinckx, Bürki, Deschacht
Middenvelders: Sissako, Zarandia, Govea, Bjørdal, Seck, Van Hecke
Aanvallers: Larin, Bruno, Oberlin, De Smet, Berahino

Geblesseerd: Humphreys (knie)

Wedstrijdleiding

Referee: Bert Put
Ass. referee: Quentin Blaise, Lennert Becquet
4th official: Quentin Pirard
VAR: Lawrence Visser

Essevee vs. Cercle Brugge, zaterdag 5 oktober om 20.00 uur

DEEL DIT ARTIKEL:

Close