6 maanden geleden gepost

Essevee verwelkomt Joel Bagan als nieuwste aanwinst

Joel Bagan (21) is de nieuwste naam in de spelerskern van Frederik D’Hollander. De Ierse verdediger wordt dit seizoen gehuurd van Cardiff City.

Aan de vooravond van de start van de Challenger Pro League verwelkomt SV Zulte Waregem de 21-jarige Joel Bagan. De linksvoetige vleugelverdediger, die actief was in de jeugd van Southampton, maakte in 2018 de overstap naar Cardiff City. Na een uitleenbeurt aan Notts Country en 3 wedstrijden bij de U18 van Cardiff maakte Bagan op 19-jarige leeftijd zijn debuut bij het eerste elftal van Cardiff. De Ierse jeugdinternational verzamelde intussen al 42 wedstrijden bij de club uit Wales. Joel Bagan wordt tot het einde van het seizoen gehuurd.

“Het besef was er bij iedereen dat we op deze positie nog extra mankracht nodig hadden en met de komst van Bagan hebben we hier het juiste profiel gevonden”, vertelt Sportief Manager Tom Caluwé. “Joel is een jonge, talentvolle verdediger die graag kilometers maakt langs de lijn. We hopen hem zo snel als mogelijk in te passen in onze spelfilosofie.”

“Ik was erg blij toen ik gisteren aankwam in Waregem”, klinkt Bagan meteen enthousiast. “Ik ken de Belgische competitie een beetje en weet vooral dat Essevee op het hoogste niveau thuis hoort. Ik kan niet wachten om het team te helpen en om samen met de fans de promotie te proberen afdwingen.”

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close