2 jaar geleden gepost

Essevee verwelkomt drie nieuwe aanwinsten bij B-kern

Afgelopen week plaatsten Lennert Hallaert, Lukas Willen en Sef Van Damme hun krabbel bij Essevee. De drie spelers maken deze zomer de overstap van Club NXT naar Zulte Waregem, waar ze in eerste instantie zullen aansluiten bij de B-kern.

Essevee trekt dit seizoen, meer dan ooit, de kaart van de jeugd. Jannes Van Hecke, Ewoud Pletinckx, Mathieu De Smet, Cheick Thiam, Martijn Beernaert en Youssuf Sylla behoren tot de wedstrijdselecties van de A-kern. 

“Essevee is een referentie geworden in het ontwikkelen van jonge spelers. Een stabiel en krachtig verhaal dat steeds meer interesse wekt. Naast uiteraard maximaal in te zetten op eigen jeugd, ervaren we dat jonge talenten van andere clubs hier zelf komen aankloppen om de deur richting het profvoetbal te openen.”

Met de komst van Lennert (17), Lukas (17) en Sef (18) trekt Zulte Waregem opnieuw drie jonge talenten aan met het oog op de toekomst. “Dankzij hun vorige club hebben deze jongens al kunnen proeven van het Belgische profvoetbal. We selecteerden hen op basis van kwaliteit en persoonlijkheid. Bovendien wonen ze in de ruime regio Waregem en hebben zij samen met hun entourage de juiste focus. Dit is een cruciale basis om verder een mooi verhaal te schrijven samen met onze huidige U21-kern waar ook veel potentie in schuilt. De moeilijkste stappen komen er voor hen nu aan, maar Essevee biedt de ideale vertrouwensomgeving om al deze jongens hierin verder te begeleiden”, vertelt Joric Vandendriessche.

“Ik voelde heel snel een klik met Essevee en het project waar ze op in zetten. Ik heb veel geleerd bij mijn vorige club maar ik ben er van overtuigd dat dit de juiste stap is”, vertelt aanvaller Lennert Hallaert. Ook verdediger en jeugdinternational Lukas Willen maakt de overstap naar Essevee: “Een warme en familiale club als Zulte Waregem is voor mij dé ideale ploeg om de volgende stappen in mijn carrière te zetten”. Tot slot ruilt doelman Sef Van Damme zijn doel in voor dat van Zulte Waregem. “In de gesprekken met Zulte Waregem voelde ik veel erkenning en geloof. De goesting is groot en ik sta dan ook te springen om bij Essevee van start te gaan”, vertelt de doelman.

Lennert Hallaert - aanvaller

 

Lukas Willen - verdediger

 

Sef Van Damme - doelman

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close