1 jaar geleden gepost

Essevee verslaat RSC Anderlecht in eigen huis

DOELPUNTEN

5' Jelle Vossen 1-0

41' Fabio Silva 1-1

58' Amadou Diawara 1-2

81' Abdoulaye Sissako 2-2

96' Zinho Gano 3-2

WISSELS

56'

in

Bent Sormo

out

Timothy Derijck

69'

in

Oleksandr Drambaiev

out

Lasse Vigen

74'

in

Abdoulaye Sissako

out

Modou Tambedou

74'

in

Majeed Ashimeru

out

Mario Stroeykens

87'

in

Sebastiono Esposito

out

Fabio Silva

GELE KAARTEN

15' Chinonso Offor

19' Alessandro Ciranni

41' Timothy Derijck

46' Zeno Debast

64' Jelle Vossen

72' Modou Tambedou

94' Alioune Ndour

100' Zinho Gano

RODE KAARTEN

72' Kristian Arnstad

Het was tijd voor midweekvoetbal aan de Gaverbeek. RSC Anderlecht was de tegenstander voor deze dertiende speeldag in de Jupiler Pro League.

Er staan nog geen 5 minuten op de klok en bij de eerste goede kans is het meteen prijs voor de boeren. Miroshi schildert de bal op het hoofd van Vossen en de ervaren aanvaller kopt onhoudbaar binnen. De bezoekers lijken van slag wanneer even later Vigen wordt diepgestuurd door Offor. De Deense middenvelder mikt zijn schot goed, maar Van Crombrugge redt en duwt de bal tegen het houtwerk. De daaropvolgende tien minuten domineert het middenveldvoetbal in combinatie met heel wat overtredingen langs beide kanten. 

Pas na een halfuur voetballen noteren we de volgende grote kans. Offor maakt zichzelf goed vrij en wapent zijn schot. De bal strandt op de deklat. Enkele minuten later komen de Brusselaars dan toch even dreigen en dat levert meteen op. Silva trapt RSCA naar een gelijkspel, maar een lange VAR-interventie keurt het doelpunt af en kent een penalty toe aan paars-wit. Silva maakt vanop de stip dan toch gelijk.

Heel wat toegevoegde tijd bracht geen verandering in de score waardoor beide ploegen met een gelijkspel de regen inruilen voor de kleedkamer.

Onder een zondvloed betreden de hoofdrolspelers van de avond opnieuw het terrein. Het is opnieuw tien minuten wachten vooraleer we een eerste poging mogen noteren. De bezoekers brengen de bal goed voor waarna Verschaeren kan afleggen voor Diawara, de middenvelder mikt de bal voorbij Bostyn. 1-2

Het is niet de wedstrijd die bol staat van de kansen. Toch kan Essevee op tien minuten voor tijd nog eens dreigen voor het doel van de Brusselse doelman. Rommens zijn hoekschop komt perfect tot bij Sissako die zijn eerste van het seizoen tegen de touwen trapt. Essevee neemt het heft nu volledig in handen en laat in de 95ste minuut de Elindus Arena helemaal ontploffen. Ciranni vindt Gano in de zestien en die mikt zijn kopbal perfect in de kruising, 3-2.

Na de derbyzege pakt Mbaye Leye met zijn mannen nu 6 op 6. Zondag wacht opnieuw een cruciale verplaatsing naar KV Oostende.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close