1 jaar geleden gepost

Essevee verliest zijn laatste wedstrijd

DOELPUNTEN

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

Voor de laatste wedstrijd in de Jupiler Pro League ging Essevee op bezoek bij Charleroi. Lees hier het verslag van de match op Mambourg.

Op de zonnige zondagavond floot scheidsrechter De Cremer onze laatste wedstrijd van het seizoen 21-22 op gang. Een match van belang voor de thuisploeg, want Charleroi had aan minstens een punt voldoende om een plek in de Europe Play-off te verzekeren.

Het waren dan ook de Zebra's die een vliegende start namen. Zorgane stuurde al na twee minuten de dieplopende Bayo weg, die Pletinckx uitkapte en onze boeren al op een vroege achterstand zette. Het eerste kwartier nam de thuisploeg het balbezit voor zijn rekening, waarna het nog eens kwam dreigen. Heymans verlengde een voorzet goed tot bij Morioka, die zijn volley geweldig uit het doel gewerkt zag worden door een snelle reflex van Bossut. Twee minuten later was het dan toch prijs voor Charleroi. Morioka speelde de bal diep naar Bayo, die in de rug van de verdediging zijn tweede van de avond binnenlegde. 2-0 na nog geen twintig minuten voetballen.

Tot het halfuur viel er weinig te beleven op Mambourg. En toch konden de thuissupporters voor de derde keer opveren. Pletinckx werkte een ongevaarlijke voorzet weg, maar de bal belandde via Seck richting eigen doel waar Bossut geen verhaal op had, 3-0. De Zebra's hadden de smaak te pakken en waren hongerig naar meer. Op twee minuten tijd ranselde onze doelman een kopbal van Kayembe en Heymans goed uit doel. Vijf minuten later kreeg die laatste opnieuw een goede mogelijkheid, maar zijn schot ging over de kooi van Bossut.

Vijf minuten voor het einde van de eerste helft mocht onze keeper opnieuw aan het werk gaan. Hij pareerde het schot van Morioka uitstekend uit het doel. Net voor rust kon Essevee dan toch nog eens dreigen. Ciranni met een goede voorzet tot bij Gano, maar hij zag zijn kopbal goed gered worden door Koffi. Ook zijn rebound werd afgeblokt. De kleedkamer in met een 3-0-tussenstand.

Bij het ingaan van de tweede helft was de thuisploeg niet van plan om het rustiger aan te doen. Na nog geen minuut spelen prikte Bayo zijn derde van de avond binnen, maar de goal werd afgekeurd. Assistgever Tshiend stond namelijk buitenspel. Na het afgekeurde doelpunt probeerde Essevee af en toe eens gevaarlijk voor het doel van Koffi te verschijnen. Eerst werd het schot van Gano afgeblokt, wat later besliste Ciranni over doel na een lange voorzet van De Bock. Het grootste gevaar kwam dan toch weer van de Zebra's. Opnieuw met Bayo in de hoofdrol, die oog in oog kwam met Bossut, maar de spits zag zijn bal tegen de paal stranden. Het was niet de avond van onze boeren. Op het uur moest debutant De Buyser gedwongen naar de kant wegens een blessure.

Na 65 minuten kreeg Zulte Waregem een grote kans om de eerste van de avond tegen de touwen te werken. Een hoekschop werd aan de tweede paal goed voor doel gebracht door Vossen. De kopbal van Gano was immers te centraal waardoor Koffi de bal kon overduwen. Diezelfde Koffi ging drie minuten later wel de mist in op een vrije trap van Ciranni. Het geluk zat namelijk niet aan onze zijde, want Vossen kon niet profiteren van het foutje. Hij zag de bal voor de lijn tegen zijn been weggewerkt worden, maar de bal belandde vreemd genoeg nog over doel.

De laatste twintig minuten van de partij was het rustig aan beide kanten waardoor de score ook niet meer veranderde. Eindstand Charleroi - Essevee 3-0.

 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close