7 maanden geleden gepost

Essevee verliest van efficiënt AA Gent

Bijna 1000 fans zakten woensdagavond af naar de Chillax Arena in Oostakker voor het duel tussen de Buffalo’s en de Boeren. Een verslag van onze vierde oefenwedstrijd lees je hieronder

STARTING XI (eerste helft): Van der Gouw, Derijck, Tambedou, Willen, Harinck, De Buyser, Sissako, Rommens, Brüls, Gano, Ndour.

Nog niet alle fans zijn binnen wanneer Essevee meteen de score opent. Brüls vindt met een listige voorzet het hoofd van Zinho Gano. De aanvaller twijfelt niet en knikt met zijn eerste balcontact meteen de 0-1 tegen de touwen. Lang kunnen de Boeren niet genieten van hun voorsprong. Amper een minuut later kan Samoise van dichtbij de gelijkmaker voorbij doelman van der Gouw trappen. De thuisploeg is wakker geschoten en voert de druk op. Na net geen tien minuten voetballen geraakt Essevee niet vanonder de druk uit en daarvan profiteert Fofana. De winger trapt van dichtbij de tweede Gentse treffer binnen. De troepen van D’Hollander proberen te reageren. Ndour kapt zich vrij in de zestien en wapent zijn schot, Nardi is bij de pinken en redt goed. 

We zijn iets meer dan twintig minuten onderweg wanneer Fofana zich knap doorzet in de zestien. Harinck probeert hem nog af te stoppen, maar moet daarvoor een overtreding maken, de bal gaat op de stip. Van der Gouw redt de elf meter van Cuypers, maar via de paal verdwijnt de bal toch in doel. Het staat 3-1. De Buffalo’s hebben de smaak te pakken en profiteren net voor het einde van het eerste halfuur van een misverstand achterin bij Essevee. Samoise komt alleen voor doel en komt zo een tweede keer op het scorebord deze avond. In het tweede halfuur kunnen we onze laptop eigenlijk gewoon even op slaapstand zetten. Er gebeurt heel weinig waardoor we met 4-1 gaan rusten.

STARTING XI (tweede helft): Van der Gouw, Lopez, Labie, Cappelle, Miroshi, Sergeant, Diop, Vormer, El Boutaibe, Demuynck, Vossen.

Essevee komt opnieuw snedig uit de kleedkamer. We zijn twee minuten onderweg wanneer Demuynck en Diop zich een weg richting zestien combineren. Vossen is het eindstation, maar zijn schot gaat tegen de paal. Heel wat fans met frietjes of andere snacks passeren voorbij de persbanken, dat betekent dat er weinig kansen te zien zijn op het veld. Er worden vooral veel duels uitgevochten op het middenveld. Essevee heeft zowel in het derde als het vierde blok het meeste balbezit, maar kan dat niet meteen omzetten in kansen. Vossen en Diop komen twee keer in de zestien, maar worden telkens afgestopt. Twee keer een discutabele penaltyfase, maar de ref geeft geen strafschop. 

Essevee gat in het slot nog voorzichtig op zoek naar een doelpunt, maar overtredingen zorgen ervoor dat het spel veel wordt onderbroken. Vijf minuten voor het einde van de partij neemt Diop een hoekschop en vindt hij Miroshi. De Tanzaniaan brengt de bal tot bij Lopez en die knalt de 4-2 voorbij Roef. Dat is meteen ook de eindstand van dit oefenduel met de Buffalo’s.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close