1 jaar geleden gepost

Essevee verliest op de valreep een punt tegen KAA Gent

DOELPUNTEN

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

Voor de 30ste speeldag trok Essevee naar de Ghelamco Arena voor een duel met de Buffalo's. Een verslag van de partij tegen KAA Gent lees je hieronder.

Voordat Zulte Waregem aan zijn 30ste speeldag tegen KAA Gent begon, stonden de spelers een minuut stil bij de situatie in Oekraïne. Met de boodschap 'Peace for Ukraine' op de achterkant van de shirts gaven ze dan ook hun blijk van steun aan de Oekraïnse slachtoffers.

De eerste kleine kans liet zich optekenen aan onze kant. Een voorzet van Ciranni belandde tot bij Vossen, maar hij kon zijn kopbal niet goed kadreren. Toch zijn het de Buffalo's die de score openden na 12 minuten spelen. Een lange bal op Malede belandde uiteindelijk bij Hjulsager, die de bal assisteerde tot bij Depoitre. 1-0 na nog geen kwartier voetballen.

Essevee bleef echter niet bij de pakken zitten. Doumbia zwiepte de bal over de Gentse verdediging tot bij Gano die de bal fraai over de uitgekomen Roef lobte, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later kwam het gevaar weer vanuit de thuisploeg met dezelfde hoofdspelers van bij het openingsdoelpunt. De diepgestuurde Malede lanceerde Hjulsager, maar hij zag zijn schot op de paal dwarrelen.

Desondanks probeerden de boeren af en toe te prikken. Op het halfuur mocht Dompé aanleggen vanop vrije trap waar Roef toch wat last mee had, maar uiteindelijk toch kon klemmen. Tien minuten later kopte Vossen net naast op voorzet van Ciranni. Net voor rust kopte Depoitre nog gevaarlijk richting doel, maar Bossut ronselde de bal nog goed uit doel. De kleedkamer in met een 1-0-tussenstand.

Essevee begon alles behalve goed aan de tweede helft. Depoitre kapte na een minuut goed vrij, maar besloot op Bossut die de bal met een beenveeg uit doel redde. Na wat aanvalsvlagen van de Buffalo's kwam Essevee dan toch eens opdagen. Met nog twintig minuten op de klok waren de boeren heel dicht bij de gelijkmaker. Opnieuw het duo Ciranni-Vossen. Die eerste legde goed af, die tweede knalde de bal van buiten de box op de paal.

Twee minuten later zat het dan toch mee voor onze spits. Gano knikte de bal op Roef, waarna Vossen de bal in de rebound snoeihard binnenpegelde. Met nog ruim een kwartier spelen kon Essevee er alles aan doen om met minstens een punt aan de haal te gaan.

Met man en macht deed Zulte Waregem er alles aan om dat punt veilig te stellen. En dat tegen een KAA Gent die uitdrukkelijk op zoek was naar een nieuwe voorsprong. Eerst redde Derijck het schot van Samoise op de lijn, daarna pareerde Bossut de kopbal van Torunarigha fantastisch uit de hoek. Essevee leek onvoorbiddelijk een doelpunt te moeten incasseren, maar was zelf nog heel gevaarlijk twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd. Eerst kwam Dompé alleen op de Gentse doelman, maar hij besloot zwak op de keeper. Daarna wipte Sissako de bal schuin over Roef, maar zijn bal strandde op de lat.

Op de valreep was het dan toch prijs voor de thuisploeg. Het schot van Odjidja werd gered door Bossut, maar bij de rebound van Bezus kon hij geen antwoord meer bieden. In de laatste seconden zette KAA Gent dan toch de wedstrijd naar zijn hand. Zo verlieten onze boeren Gent met een puntenloos resultaat. De wedstrijd eindigde op 2-1.

 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close