11 maanden geleden gepost

Essevee verliest op bezoek bij KVO

DOELPUNTEN

45+1' Boonen 1-0

68' Vossen 1-1

80' Atanga 2-1

WISSELS

29'

in

Osifo

out

Dewaele

57'

in

Drambaiev

out

Miroshi

68'

in

Gano

out

Tsouka

72'

in

Atanga

out

Capon

72'

in

Bätzner

out

Boonen

72'

in

Katelaris

out

Ambrose

79'

in

Albanese

out

D'Haese

82'

in

Ndour

out

Vigen

GELE KAARTEN

38' Miroshi

58' Vigen

62' Urhoghide

83' Hornby

89' Tambedou

RODE KAARTEN

Na een knappe 6 op 6 strandde Essevee in de Diaz-Arena op een 2-1 nederlaag.

Na de knappe 6 op 6 tegen KV Kortrijk en RSC Anderlecht kon Essevee zondagavond een mooie kans om de laatste plaats achter zich te laten niet verzilveren.  De Kustboys leken even kopje onder te gaan, na de gelijkmaker van Jelle Vossen, maar via een snelle tegenprik bezorgde Atanga de thuisploeg alsnog drie dure punten.

Na het uitvallen van Timothy Deryck moest coach Leye noodgedwongen schuiven, waardoor Tsouka in het elftal kwam. Essevee kreeg meteen het balbezit van de Oostendenaars en wist na vijf minuten al bijna de score te openen. Offor mocht op Phillips af gaan, maar de Engelsman kwam net goed uit om de spits het scoren te beletten.  Essevee duwde door en Fadera bereikte Vigen, maar die zag zijn schot geblokt. Het goed openingskwartier werd echter gevolgd door veel tempobrekende foutjes, waardoor de schwung eruit ging bij de bezoekers. Op slag van rust kon KVO zelf hun eerste kans meteen verzilveren. Boonen kon profiteren van het  uitglijden van Tsouka en kruiste overlangs de 1-0, gevleid, tegen de touwen. 

Na de pauze probeerde KVO meteen de score te verdubbelen, maar Bostyn en een sterke Willen keerden alle gevaar. Op het uur gooide Mbaye Leye met enkele verse krachten een hoop aanvallende geweld tussen de krijtlijnen, in de hoop het tij te keren.  Tien minuten later was de verdiende gelijkmaker een feit. Vossen kon profiteren van slordig uitverdedigen van D'Haese en poeierde de 1-1 staalhard tegen de netten.  Essevee leek klaar om KVO kopje onder te duwen, maar het was KVO die dreigde. Een eerste waarschuwing via Hornby kende geen gevolg.  De ingevallen Atanga deed het een minuut later wel, met een lage schuiver in de rechterbenedenhoek, 1-2. Essevee zette nog alle zeilen bij en probeerde met de lange bal de 2-2 te forceren, maar slaagde er niet in.

Volgende week komt Standard de Liège op bezoek. 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close