1 jaar geleden gepost

Essevee verliest oefenwedstrijd bij de landskampioen

Het was even wachten tot de doeken van het veld verdwenen, maar 10 minuten nadat de kerktoren van Westkapelle de klok van elf sloeg trapte Essevee zijn derde oefenwedstrijd van dit tussenseizoen op gang. Een verslag van het duel met Club Brugge lees je hier.

Starting XI: Bostyn, Derijck, Sissako, Fadera, Sangaré, Ndour, Tambedou, Rommens, Miroshi, Thiam, Gano.

Essevee begint scherp aan de partij. Na twee minuten kapt Fadera zich goed vrij en zoekt hij Gano aan de tweede paal. De spits mist de bal op een haar. Toch is het na zeven minuten de thuisploeg die op voorsprong komt. Yaremchuck zet Meijer alleen voor doel, de Nederlander knalt de bal snoeihard voorbij Bostyn. De mannen van Leye moeten even bekomen, maar eisen toch meteen weer het balbezit op. Na 20 minuten voetballen kan Essevee opnieuw dreigen voor het doel van Mignolet. Een aanval over verschillende stations komt tot bij Rommens die de bal goed voor doel brengt, Sangaré kopt de bal centimeters over. Essevee blijft de ploeg met de meeste dreiging. Gano wordt door Mignolet net op tijd belemmerd om af te werken, Sangaré zijn afstandsschot gaat over. Na een evenwichtige eerste helft met behoorlijk voetbal van Essevee gaan we de kleedkamers in met een 1-0 tussenstand.

Zonder wissels tijdens de koffiepauze begint Essevee ook snedig aan de tweede periode. Toch heeft Essevee het in de tweede helft moeilijk om kansen te creëren. Coach Leye kiest na tien minuten voor een dubbele wissel. Vigen en Drambaiev komen in de plaats van Fadera en Thiam. De eerste twintig minuten van de tweede helft tikken voorbije zonder noemenswaardige feiten. Even later vertrekt voormalig Essevee-speler Larin vanuit buitenspel, maar zijn actie mag toch doorgaan van de lijnrechter. De Brugse aanvaller werkt de bal voorbij Bostyn, 2-0.

De troepen van coach Leye proberen snel antwoord te bieden. Een voorzet komt tot bij Ndour die foutief wordt afgestopt, de bal gaat op de stip. Sangaré zet zich achter de bal, maar de Burgse doelman redt knap. Drie nieuwe wissels bij Essevee: Demuynck, López en Offor vervangen Sangaré, Rommens en Gano. Enkele ogenblikken later maakt Club de wedstrijd helemaal dood. Mata levert een uitstekende voorzet af, Jútgla kopt van dichtbij binnen. 

Met nog tien minuten op de klok maken opnieuw drie spelers hun opwachting bij Essevee. Palumets, Hallaert en Diop komen op het veld in de plaats van Sissako, Ndour en Miroshi. Die laatste zag, net voor zijn wissel, zijn afstandsschot voorlangs gaan. Met een stevige volley van Vigen zoekt Essevee nog naar een doelpunt, maar tevergeefs. Het duel met de landskampioen eindigt op 3-0.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close