3 weken geleden gepost

Essevee verliest oefenpot met kleinste verschil van RSCA

Geen competitievoetbal dit weekend, dus oefenen de troepen van Vincent Euvrard tegen RSC Anderlecht. Een verslag van de vriendschappelijke wedstrijd vind je hier

STARTING XI: Van der gouw, Derijck, Ndour, Brüls, Ciranni, Tambedou, Rommens, Vormer, Willen, Bagan, Machado.

Essevee begint scherp aan deze midweekse oefenwedstrijd. Het is dan ook na 5 minuten voetballen dat we voor de thuisploeg het eerste kansje noteren. Willen stuurt Machado diep, hij kan niet goed besluiten waardoor Dupé het leer makkelijk kan klemmen. Een minuut later volgt de reactie van RSCA. Raman trapt in de draai, maar Van der gouw gaat goed plat. Na enkele afstandspogingen van Anderlecht is het opnieuw Machado die op het kwartier voor de grootste dreiging kan zorgen. Ndour levert een prima voorzet af richting de Braziliaan. Machado kan niet genoeg kracht zetten om met zijn kopbal de Brusselse doelman te verschalken. Hoewel vooral Essevee de wedstrijd dicteert zijn het de bezoekers die op voorsprong komen. Brüls speelt niet goed achteruit waardoor Raman kan onderscheppen en scoren, 0-1. Het gaat bij momenten snel op en neer, maar doelpunten of grote kansen noteren we niet meer in een boeiende eerste helft. 

STARTING XI (tweede helft): Van der gouw, Lopez, Ndour (60’ El Boutaibe), Brüls, Ciranni, Tambedou, Savic, Sergeant, Cappelle, Labie, Machado (75’ Guindo).

Beide ploegen maken van de rust gebruik om heel wat jongens te wisselen. Dat resulteert in een openingsfase waarbij allebei de ploegen zoeken naar het juiste ritme in de tweede periode. Met heel wat middenveldvoetbal is het lang wachten op grote kansen. Pas op een kwartier voor affluiten steken de bezoekers nog eens hun neus aan het venster. Flips dribbelt zich een weg richting doel. De middenvelder besluit van dichtbij voorlangs. Essevee eist het balbezit op in de tweede helft, maar komt niet meteen tot grote kansen. In het slot dreigen onze Boeren nog enkele keren via hoekschop, maar Dupé wordt vandaag niet geklopt. De oefenwedstrijd eindigt op 0-1.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close