1 maand geleden gepost

Essevee verliest oefenpartij van efficiënt KV Mechelen

De poorten van de Elindus Arena openen niet, de regensluizen daarentegen doen dat wel voor een oefenwedstrijd tegen KV Mechelen. Een verslag van de vriendschappelijke wedstrijd achter gesloten deuren lees je hier.

Opstelling Essevee: Van Der Gouw, Tambedou, Derijck (46’ Labie), Lopez, Demuynck, Savic, Sergeant, Bagan (75’ Cappelle), Brüls, Guindo (46’ El Boutaibe), Machado

Opstelling KV Mechelen: Raemaekers, Van Hecke, Hairemans, Storm (60’ Van Der Velde ), Loiseaux, Thoelen, Schoofs (60’ Bafdili), Mrabti (60’ Yeboah), Cobbaut, Foulon (60’ El Gharbi), Bassette (75’ Antonio)

We zijn net iets meer dan tien minuten onderweg wanneer we, na een verkennende openingsfase, langs elke kant een kansje krijgen. Guindo pakt een afvallende bal vol op de slof, zijn schot gaat in het zijnet. Langs de overkant is het Mrabti die met een afstandsschot doelman Van der Gouw aan het werk zet. Tien minuten later zetten de troepen van Euvrard goed druk waardoor Mechelen moeilijk kan uitvoetballen. Guindo profiteert en schakelt snel om. Zijn doelpoging verdwijnt net naast doel. Toch zijn het de bezoekers die op voorsprong komen. Bij een hoekschop komt de bal tot bij Cobbaut die van dichtbij het leer tegen de touwen kopt, 0-1. Het is een eerste helft die gekenmerkt wordt door heel wat middenveldspel en gaan dan ook zonder grote kansen rusten met 0-1 voor de bezoekers.

 

Ook in de tweede helft wint Essevee veel ballen na goed druk zetten op de tegenstander. Na een langere periode van balbezit komt een voorzet via Demuynck en El Boutaibe tot bij Bagan. Zijn schot is niet hard genoeg om doelman Thoelen echt in de problemen te brengen. Even later vond Machado El Boutaibe aan de tweede paal, de winger kraakt zijn schot. Tijd voor de bezoekers om nog eens te dreigen. Een snelle tegenaanval komt tot bij Schoofs die van dichtbij het leer in de hoek mikt. Van der Gouw redt met een knappe reflex. Er staan 70 minuten op de klok wanneer invaller El Gharbi zich knap vrij dribbelt in de zestien. Opnieuw gaat Van der Gouw goed plat. Een kwartier is daar dan toch de tweede treffer voor Malinwa. Loiseaux krijgt iets te veel tijd aan de rand van de zestien en knalt de bal enig mooi voorbij onze Nederlandse doelman, 0-2. Essevee wil meteen antwoorden. Demuynck kapt zich goed vrij op de achterlijk en vindt de ingevallen Cappelle voor doel. Zijn schot wordt gestopt door Thoelen. Onze Boeren blijven drukken. Machado levert een prima voorzet af, Cappelle komt een schoenmaat te kort om de bal binnen te tikken. Even later is het opnieuw Cappelle die een hoofdrol speelt in een nieuwe aanval. Hij zet zich goed door richting het Mechelse doelgebied en krijgt de bal via Sergeant tot bij Machado. Het schot van de Braziliaan gaat een metertje over. Net voor affluiten wapent ook Demuynck nog eens zijn schot, de bal gaat net over de kruising. 

Essevee speelt een verdienstelijke partij, maar ziet een efficiënt KV Mechelen deze oefenpartij met 0-2 winnen. Zaterdag 21 oktober wacht het duel met RFC Liège in de Elindus Arena. 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close