2 jaar geleden gepost

Essevee verliest nipt van landskampioen

Woensdag 7 juli oefende Essevee tegen Club Brugge. De wedstrijd tegen de landskampioen was de vierde oefenpartij in de voorbereiding op het seizoen 2021-2022.

De troepen van coach Francky Dury begonnen uitstekend aan de partij. Na één minuut zette Ciranni de lopende Vossen bijna alleen voor het Brugse doel maar de verdediging van de landskampioen was bij de pinken. Drie minuten later was het dan toch prijs. Het is opnieuw Ciranni die Vossen vindt. Die laatste werkt de prima voorzet tegen de netten, 0-1.

Na de sterke openingsfase van Essevee is het blauw-zwart die de bovenhand neemt en het balbezit naar zich toe trekt. Op een eerste Brugse kans is het wel wachten tot minuut 24. De vrije trap van Vormer wijkt af, Bossut staat attent te keepen. In de vijf minuten die volgen, wordt het steeds warmer voor het doel van onze nummer 1. Ciranni kopt een voorzet van Vormer bijna in eigen doel, de paal brengt redding. 

Na een halfuur steekt Essevee nog eens zijn neus aan het venster. Vossen legt de bal goed achteruit, Hubert ziet zijn schot voorlangs gaan. Net voor de rust kon Vigen bijna de voorsprong verdubbelen. Hij verlengt een hoekschop maar Vormer brengt redding op de lijn.

Club Brugge start de tweede helft met elf nieuwe jongens. Het is voor beide ploegen zoeken om het ritme uit de eerste helft terug te vinden. Na een uur voetballen is het vooral Club die de wedstrijd opnieuw in handen neemt. Even later staat de verdiende gelijkmaker dan ook op het bord. Pérez omzeilt Bossut en werkt de 1-1 tegen de netten. 

Essevee voert heel wat wissels door. Het blijft dan ook zoeken naar het ritme in de wedstrijd. 10 Minuten voor het einde is het opnieuw Pérez die Club op voorsprong brengt. Hij kopt een voorzet vanop rechts snoeihard in de kruising. Onze jongens maken nog een vuist in het slot met enkele kansen voor De Smet en Sylla maar de gelijkmaker komt er niet. Club Brugge - Essevee eindigt op 2-1.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close