1 jaar geleden gepost

Essevee verliest nipt in Antwerp

DOELPUNTEN

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

Met het bezoek aan Antwerp sluit Essevee de laatste wedstrijd van de tweede speeldag af op zondagavond. Na de thuisoverwinning tegen Seraing vorige week gaan de mannen van Leye vol goede moed op zoek naar een mooi resultaat op de Bosuil.

Ondanks het oorverdovende geluid vanuit de tribunes is Zulte Waregem niet geïntimideerd om als een speer uit de startblokken te schieten. Het is Vossen die ook voor de grootste dreiging zorgt in de openingsminuten. Eerst knalt hij een volley hard naast, niet veel later strandt zijn kopbal vanuit hoekschop op de lat. Daarna is het Bossut die wat werk voor de boeg heeft. De schoten van Balikwisha en Miyoshi worden puik gepareerd door onze nummer 1. Op het einde van de eerste helft worden zestien doelpogingen genoteerd, die evenredig verdeeld zijn tussen beide ploegen. Onze boeren gaan met een voldaan gevoel de kleedkamers in.

In de tweede helft zien we dezelfde start, maar dan langs de kant van Antwerp. Balikwisha mist eerst onbegrijpelijk van dichtbij, maar wordt terecht afgevlagd. Bossut houdt Essevee het eerste kwartier recht met enkele propere tussenkomsten. Zulte Waregem kan het op de counter niet afmaken, na een lange rush besluit Dompé vanuit een scherpe hoek op Butez. Twintig minuten voor tijd is het dan toch prijs voor Antwerp. Vines kan doorzetten vanop de linkerflank en bereikt Balikwisha die goed voor zijn man komt en de bal rustig voorbij Bossut kan tikken: 1-0. Vijf minuten later bereikt Zulte Waregem zijn dieptepunt in de wedstrijd. Miroshi gaat iets te fel door en pakt zijn tweede gele kaart van de partij. Essevee moet het laatste kwartier met tien man voltooien. Onze coach probeert in het slot nog de ban te breken met enkele wissels, maar dat is tevergeefs. De boeren verlaten met opgeheven hoofd de Bosuil na een meer dan degelijke partij tegen Antwerp. Eindstand: 1-0.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close