10 maanden geleden gepost

Essevee verliest na een goeie partij van Antwerp

DOELPUNTEN

7' Dompé 1-0

57' Haroun 1-1

64' Hongla 1-2

94' Benavente 1-3

WISSELS

60'

in

Ampomah

out

Juklerod

64'

in

Sissako

out

Vossen

67'

in

Srarfi

out

Dompé

75'

in

Van Hecke

out

Marcq

76'

in

Benavente

out

Refaelov

88'

in

De Pauw

out

Miyoshi

GELE KAARTEN

71' Refaelov

74' Seck

RODE KAARTEN

In een sterke eerste helft kwam Essevee op voorsprong via Dompé. In de tweede helft herstelde Antwerp het evenwicht en ging uiteindelijk ook nog over Essevee.

TEAM

Essevee

25. Bostyn

2. Bianda

3. Deschacht

4. Opare

5. Marcq

9. Vossen

15. Chory

17. Dompé

19. Bruno

21. Seck

27. De Bock

Royal Antwerp FC

Royal Antwerp FC

46. Butez

2. De Laet

6. Juklerod

10. Refaelov

16. Gerkens

18. Hongla

19. Miyoshi

21. Batubinsika

26. Gelin

38. Haroun

70. Mbokani

Voor de partij tegen R. Antwerp FC kwam er meteen een nieuw gezicht tussen de lijnen. Chory, de boomlange Tsjechische spits, mocht zich bewijzen voor het thuispubliek. 

Beide teams besloten van bij de start de registers open te trekken. De eerste poging was er één voor Antwerp. Debutant Gelin kraakte zijn schot en Marcq stond doelman Bostyn bij om de netten schoon te houden. Aan de overkant was de eerste kans voor Essevee raak. Daniel Opare zette de Antwerp-defensie in z’n hemd met een gemeten steekbal. Dompé kon op snelheid Butez omspelen en de 1-0 binnenwerken. Bostyn moest werken om de voorsprong vast te houden. Hongla en Miyoshi testten beiden de goalie, maar Louis zweefde telkens uit doel. Het ging goed op en neer, want aan de overkant was Biandi dicht bij de 2-0, Butez redde. Mkokani wist dan weer de lat te treffen.
Wat volgde waren drie grote kansen voor Essevee. Eerste kopte Bruno te centraal, gevolgd door een ultieme redding van Butez op een kopbal van Chory. Ook de rebound van Vossen werd via het hoofd van Butez uit het Antwerpse doel geweerd. Even later kon Opare nog eens voor doel zetten, maar Vossen en Chory konnen niet bij het leer. Op slag van rust kreeg Bruno nog een verre voorzet vol op de slof, maar de spits kraakte zijn schot en besloot naast. 1-0 aan de rust.

De tweede helft was amper begonnen en de doelpuntenmaker van de eerste helft had er bijna eentje bijgeschreven. Dompé dribbelde zich vrij aan de zestien en krulde het leer, maar besloot aan de verkeerde kant van de paal. Refaelov reageerde, maar Bostyn was bij de pinken en ging goed plat. Vijf minuten later was het toch raak voor The Great Old. Haroun kreeg het leer aan de tweede paal en schoot overhoek.De gelijkmaker ging, via de paal, voorbij Bostyn, 1-1. Antwerp schakelde hoger en zette druk. Mbokani probeerde Bostyn te stiften, maar mikte te hoog. Enkele minuten later kon Antwerp wel op voorsprong komen. Hongla kreeg het leer van Gerkens en trapte op doel. voorbij Via de voet van Opare ging de bal binnen. Een domper voor Essevee, dat toch wist te reageren. Dompé zette voor doel, Bruno dook in de ruimte, maar kopte voorlangs. Dury probeerde de bakens de verzetten en bracht met Srarfi, Sissako en Van Hecke nieuwe krachten in het veld. Essevee probeerde nog, maar grote kansen kreeg het niet meer. Seck kopte nog wel op het dak van het doel. In blessuretijd kon Benavente de score nog uitdiepen tot 1-3, na een counter. Essevee verliest zo van Antwerp FC en trekt volgende week naar Oostende.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close