2 maanden geleden gepost

Essevee verliest met kleinste verschil van SC Cambuur

Het sportcomplex van ZSC’62 in Scharendijke is het toneel voor de voorlaatste oefenpot in deze voorbereiding. Een verslag van onze voorlaatste oefenpartij tegen SC Cambuur lees je hier.

In de openingsminuten zoeken beide teams naar het juiste ritme. Na 5 minuten voetballen noteren we eerste kleine mogelijkheid voor de thuisploeg. Van Der Meer glijdt een voorzet vanop links tegen de knie van Miroshi, de bal gaat net over. We zijn vijf minuten verder in de partij wanneer we ook de eerste doelpoging van Essevee mogen noteren. Een hoekschop van Vormer vindt het hoofd van Gano, de aanvaller knikt de bal net over het doel. De intensiteit in de partij verhoogd en de troepen van D’Hollander eisen meer en meer balbezit op. Net voorbij het kwartier onderschept Rommens de bal goed en knalt vanop zo’n 20 meter. Zijn schot wordt heel knap gered door doelman Van Osch. Op de corner die volgt kan Gano net niet genoeg kracht zetten bij zijn kopbal, de doelman van Cambuur redt makkelijk. 

Het is een signaal voor de thuisploeg om opnieuw wakker te schieten. Breij maakt zich goed vrij in de zestien en knalt overhoeks, Van Damme gaat uitstekend plat. Het gaat over en weer in deze eerste helft, we zijn iets meer dan 20 minuten onderweg wanneer we voor Essevee een nieuw doelkans mogen noteren. Miroshi zet goed voor en vindt Brüls aan de tweede paal. De hoek was net te scherp waardoor zijn volley in het zijnet verdwijnt. De wind is even gaan liggen in Zeeland en ook op het veld blijft het lang windstil. Enkele minuten voor we gaan rusten, snelt Van Der Water alleen richting doel, maar zijn schot gaat enkele meters naast.

We zijn nog maar 1 minuut onderweg in de tweede periode wanneer de thuisploeg op voorsprong komt. Een vrije trap van Van Der Water gaat rechtstreeks binnen, het staat 1-0. Essevee is even van slag. Vijf minuten later verdubbelt de thuisploeg de score. Breij komt oog in oog met Van Damme en werkt makkelijk af. Onze Boeren knokken zich opnieuw in de wedstrijd. Derijck kopt eerst tegen de paal gevolgd door een afgeblokte poging van Sissako. De daaropvolgende fase is daar dan toch de aansluitingstreffer. Derijck staat vrij in de tweede zone en kopt de 2-1 tegen de netten. 

We hebben nog 30 minuten te spelen wanneer Cambuur nog eens de neus aan het venster steekt. Van Damme heeft een goede redding in huis op een schot van Smit. Enkele ogenblikken later is het opnieuw Van Damme die een ingeving van dichtbij erg knap uit zijn doel houdt. De wedstrijd sleept zich naar het einde, maar Essevee komt nog met een slotoffensief. Diop en Sergeant kunnen de gelijkmaker net niet scoren, een penalty voor handspel word niet gegeven. Een doelpunt komt er niet meer, Cambuur wint deze partij met 2-1 van Essevee.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close